Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môžem byť tehotná

    , Autor: Lula34

    Písala som vám dnes ráno a chcem sa spýtať keď som tú tabletku užila po 12 hodinách a ďalšiu tabletku som užila v čase akom som mala a užila som 5 tabletiek pred stykom bola 6 tak by som nemusela byť tehotná? Dobre som pochopila?

Podobné otázky

  • Šanca na otehotnenie

    , Autor: Anonym6

    Dobrý deň, s mužom sme mali 3x pohlavný styk, medzi nimi vždy 2h prestávka. Aká je šanca že môžem byť tehotná keď vždy na začiatku každého razu sme nepoužili kondom ale nasadili ho až po minúte. Mohli tam byť spermie z predošlého razu? O dva dni mam ovulaciu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Samozrejme, za daných okolností môže dôjsť k otehotneniu.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Tessa26

    Dobrý deň, beriem antikoncepciu sunyu. Pravidelne a nikndy nevynecham ani jednu tabletku. Moj priateľ sa domna spravil včera. Však nemôžem byt tehotná potom? Dúfam že nie . Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená, teda môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Tessa26

    Dobrý deň prajem. Mala aby som otázku. Užívam antikoncepciu pravidelne, ani raz som nevynechala jednu tabletku. Menstruacia mi vždy príde na 2-3 deň, ako stále. Teraz beriem zase blister tabletiek, ale mala som gastro problémy-riedku stolicu, a trosku bolest brucha. Chcela by som sa spýtať, môžem byt tehotna ? Nerada by som bola. Tabletky beriem pravidelne. A pohlavný styk nemám každý deň, a taktiež moj priateľ sa nespravi stále do mna.
    Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nedošlo k opakovaným hnačkám, či zvracaniu do 3 až 4 hodín od užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie a tabletky užívate pravidlene a správne, tehotná nebudete. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Tehu

    , Autor: Lolitka3334

    Dobry večer mam na vas taku otazku mozem byt tehotna led sa do mna priatel spravil viac ako jeden krat aj ked som mala svoje dni sa spravil dva krat a potom ešte par dni po tom ako slm zacala brat antiku sa do mna spravil je tam mala alebo vysoka šanca tehu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, aj keď je počas obdobia menštruácie pravdepodobnosť o niečo menšia. Čo sa týka nechráneného pohlavného styku už počas obdobia užívania hormonálnej antikoncepcie, za predpokladu pravidelného a správneho užívania hormonálnej antikoncepcie ste boli plne chránená. Odsledujte si to.

  • Ovulacia bez menstruacie

    , Autor: Honolulu

    Dobry den,
    mojim problemom je, ze moja prva menstruacia po vysadeni HAK neprichadza ani na 40 DC.
    na 33 DC som bola u gynekologicky, ktora povedala aby som cakala, a ze ovulacia podla ultrazvuku prebehla, bala som sa ze mozem byt tehotna a preto som si na 35 DC nechala spravit HCG z krvi, kde mi vyslo menej ako 0,1. Bolo to ale odobrate vecer, neviem ci na tom zalezi. Robim si pravidelne tehotenske testy a su stale negativne, no menstraucia nikde.
    Je este stale mozne aby som bola tehotna? aj ked sme mali chranený styk prezervativom + prerusovana suloz, alebo je mozne aby som mala ovulaciu az na nejaky 28 DC ? Alebo ze by som mala ovulaciu bez menstruacie?
    Dakujem krasne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností je viacero. Ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatné, no na seba nadväzujúce cykly. K ovulácii môže dôjsť bez menštruácie, rovnako tak môže dôjsť k menštruácii bez ovulácie. Ovulácia samozrejme môže byť aj posunutá. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Aj bolo beta HCG negatívne, tehotná nie ste. Prerušovaná súlož však nie je antikoncepcia! Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.