Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,425 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Môžem byť tehotná

    , Autor:

    Písala som vám dnes ráno a chcem sa spýtať keď som tú tabletku užila po 12 hodinách a ďalšiu tabletku som užila v čase akom som mala a užila som 5 tabletiek pred stykom bola 6 tak by som nemusela byť tehotná? Dobre som pochopila?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, presne tak, nemusíte byť vôbec tehotná.

Podobné otázky

  • obavy

    , Autor:

    dobrý deň. užívam hatk, práve mám 7 dňovú pauzu. krvácanie sa dostavilo na 3 deň. môžem byt tehotná keď v jeden deň počas užívania tabliet som mala takú polotuhu stolicu? nebola riedka, bola pevná len sa mi zdá že trosku trošičku riedka. Bolo to tak maximálne hodinku po užití tabletky... mám si urobiť test? mám veľké obavy. Hatk beriem poctivo ďakujem za odpoved ☺️

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa nejednalo o hnačku alebo opakované preháňanie a antikoncepciu užívate pravidelne, nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Môžem byť tehotná ?

    , Autor:

    Dobrý deň , chcela by som sa opýtať či je normálne že mi mešká menštruácia 3 dni. Antikoncepciu (KarHleight)beriem 1,5 roka až 2 roky - pravidelne. S priateľom sme mali nechránený pohlavný styk, urobil sa mimo mňa ( možno bol malý únik). Za poslednú dobu som som schudla a mám diétu. Môže byť tým spôsobené meškanie ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri užívaní hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu, ale o krvácanie z vysadenia, ktoré je navodené spádom hormónov počas obdobia neužívania tabliet. Krvácanie z vysadenia sa väčšinou dostavuje 3.-5. deň pauzy, ale nemusí sa dostaviť vôbec. Odsledujte si to. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá

  • hak

    , Autor:

    Dobrý deň, hak užívam prvý krát, začala som od 1DC, beriem pravidelne, každý deň v ten isty čas. Dnes mám 8DC. menzes mi meškal a robila som si tehotenský test, bol negatívny, keď prišiel menzes, mala s priateľom nechránený pohl. styk na tretí deň , moj gyn. mi povedal že nemôžem byt tehotná lebo beriem od 1DC. Včera ma začali bolieť prsia a mám jemne kŕče v podbrušku. môžem byt tehotná? alebo je to spôsobené tým že mám prvý hrať v živote hak? Ďakujem za odpoveď a prajem pekný zvyšok dňa

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hormonálna antikoncepcia sa má užívať v prvý deň menštruácie, čo je zároveň prvým dňom menštruačného cyklu. Ak ste začali užívať hormonálnu antikoncepciu v prvý deň menštruácie a užívate ju pravidelne, tehotná nebudete. Odsledujte si to. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • antika

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aká je šanca že môžem byt tehotná pokial beriem antikoncepciu Daylla a práve som zobrala 7 tabletku a mali sme nechránený pohlavný styk ale nespravil sa priamo do mna ale mam posvu.. hneď som si to išla utriet ale myslím si že sa to dostalo aj dnu .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak už beriete antikoncepciu dlhšie a užívate tabletky pravidelne, ste chránená. Ak ste len začali s užívaním hormonálnej antikoncepcie a začali ste ju brať na prvý deň menštruácie, tak isto ste chránená a pravdepodobnosť tehotenstva je veľmi malá.

  • antikoncepcia

    , Autor: viki927

    Dobry den,chcela by som sa opytat ci mozem byt tehotna ak som vzala famotidin-sl asi o 19:30 a tabletku antikoncepcie dienorette v case 23:30 asi hodinka od obvykleho casu uzivania.Na druhy den som mala s priatelom styk vecer, predtym som normalne uzila tabletku antikoncepcie v obyvklom case. Asi na zaciatku druheho tyzdna cyklu pocitujem citlive prsia bolestive a stale sa to stupnuje ta volest, pobolievanie v podbrusku aj v krizoch,neviem ci to s tym moze suvisiet ale objavili sa mi aj hemeroidy. Tabletky beriem pravidelne maximalne plus minus hodina a predtym beriem laktoplus asi 10minut pred kvoli laktoze. Je to v poriadku tie priznaky?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste chránená. Citlivosť až bolestivosť prsníkov, ako aj podbruška či krížov, je počas užívania antikoncepcie pomerne častá.