Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tabletky

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý deň, po kolkých hodinách je už antikoncepčná tabletka vstrebaná? Pýtam sa preto, že keby som náhodou mala nejaký tráviaci problém, hnačku, alebo zvracanie, po kolkých hodinách od užitia tabletky sa už nemusím obávat?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po 4 hodinách od užitia by už tabletka hormonálnej antikoncepcie mala byť dostatočne vstrebaná.

Podobné otázky

  • Zlynda

    , Autor: Hana1290

    Dobrý deň,

    Po akom čase brania zlyndy je bezpečné mat sex? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od toho, kedy a za akých okolností začnete s užívaním tabliet Zlyndy. Ak začnete s užívaním prvej tabletky v prvý deň menštruácie, ste chránená okamžite. Bez poznania bližších informácií sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúste si prečítať príbalový leták, kde máte popísané všetky potrebné informácie, ktoré potrebujete vedieť.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Andrea1234

    Dobry den. Je ucinok hak znizeny, ak pocas 7 dnovej pauzy kedy tabletky neberiem mam traviace problemy?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, za daných okolností nie je účinok hormonálnej antikoncepcie znížený. Odsledujte si to.

  • Zobratie tabletky

    , Autor: Mimi123456a31

    Dobrý deň začala som znova užívať antikoncepciu no nevšimla som si v kalendári že že ju ma zobrať až o dva dni je to problém mám pokračovať normálnej užívaní tabletok či dva dni počkať a potom znova začať uzivat tabletky z balenia ked jednu som už užila ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste si skrátili sedemdňovú pauzu o dva dni a začali s pravidelným užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie, cyklus ste si tak síce posunuli o dva dni, ale nie je to problém. určite teraz neprestávajte s užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie. Ak ste už začali s užívaním, pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • 2 tabletky naraz

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette. Dnes som zobrala 12. tabletku z blistra ale momentálne mám aj hnačky (nie však celý deň). Volala som gynekológovi a ten mi povedal, že ak sa to stane mam užiť náhradnú tabletku a tak som počas 2 týždňov užila 3 náhradné tabletky z ineho blistra. Nepociťujem žiadne problémy a keďže hnačky už prestali tak budem pokračovať v užívaní ako som zvyknutá. Je to problem? Môže mi to rozvádzať cyklus?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, postupovali ste správne. Nie, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie by sa krvácanie zo spádu hormónov malo dostaviť počas obdobia užívania placebo tabliet. Ak by aj ku špineniu, či krvácaniu nedošlo, pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie podľa plánu. Odsledujte si to. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • 7 dňová pauza

    , Autor: Vevusinka

    Dobrý deň, beriem antikoncepciu Softine som 2. deň pauzy a krvácanie stále nedošlo. Tento mesiac som v blistri (2.tyzden) užila tabletu o 6 hodín neskôr. Mám dôvod na obavy?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď sa vo všeobecnosti najčastejšie krvácanie, či špinenie z vysadenia dostavuje na 3. až 4. deň pauzy, aj napriek pravidelnému a správnemu užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa nemusí dostaviť vôbec. Je to pomerne časté. Jednorazový 6 hodinový posun v užití tabletky hormonálnej antikoncepcie nemá na účinok hormonálnej antikoncepcie vplyv. Za daných okolností ste aj naďalej chránená. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.