Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • antikoncepcia

    , Autor: viki927

    Dobry den,chcela by som sa opytat ci mozem byt tehotna ak som vzala famotidin-sl asi o 19:30 a tabletku antikoncepcie dienorette v case 23:30 asi hodinka od obvykleho casu uzivania.Na druhy den som mala s priatelom styk vecer, predtym som normalne uzila tabletku antikoncepcie v obyvklom case. Asi na zaciatku druheho tyzdna cyklu pocitujem citlive prsia bolestive a stale sa to stupnuje ta volest, pobolievanie v podbrusku aj v krizoch,neviem ci to s tym moze suvisiet ale objavili sa mi aj hemeroidy. Tabletky beriem pravidelne maximalne plus minus hodina a predtym beriem laktoplus asi 10minut pred kvoli laktoze. Je to v poriadku tie priznaky?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste chránená. Citlivosť až bolestivosť prsníkov, ako aj podbruška či krížov, je počas užívania antikoncepcie pomerne častá.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor: ZuzBM

    Dobrý deň, dávala som si robiť hormonálny profil nakoľko mám nepravidelnú menštruáciu ale zároveň rada by som sa ďalší rok snažila o dieťa. Skoro všetko bolo v poriadku ale hladina testosterónu je 2xvyssia od normálu. Dostala som vreyu je táto antikoncepcia vhodná ako by som mohla podporiť ešte liečbu ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardným postupom v takomto prípade je nasadenie hormonálnej antikoncepcie na pol roka či na rok a následne po vysadení sa odporúča páru snažiť sa otehotnieť. Na trhu je veľmi veľa preparátov hormonálnej antikoncepcie, Vreya je tiež jedným z vhodných preparátov. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia a čaje

    , Autor: Vevusinka

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu Softine.
    Chcela by som sa spýtať na čierny čaj značky Pigi.
    O 9:00 beriem každý deň hak a asi okolo 15:00 (dnes aj včera) som si dala šálku čierneho čaju. Zníži to účinok?
    A ešte sa chcem spýtať dala som si včera aj theraflu príchuť citron má aj on nejaký vplyv na hak?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pitie čierneho čaju, navyše s odstupom nemá na účinok hormonálnej antikoncepcie vplyv. Theraflu, navyše v jednorázovej dávke, tiež nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia a hnacka

    , Autor: SP99.

    Dakujem. A ak uz ma dnes viac neprezenie, taktiez sa treba doplnkovo chranit?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za daných okolností je to, aj keď iba preventívne, najvhodnejšie riešenie. Budete mať istotu a aj Vy budete kľudnejšia.

  • Antikoncepcia a hnacka

    , Autor: SP99.

    Dobry den,
    beriem antikoncepciu KarlHleight, momentalne zacinam 3. tyzden aktivnych tabliet v blistri. V pondelok okolo 21:00 som zobrala tabletku a o 9:00 v utorok ma prehnalo. Cely utorok som mala hnacku (asi 5-6 krat), v utorok vecer som uzila o 21:00 dalsiu aktivnu tabletu, ale prehnalo ma znovu asi po hodine od uzitia, takze som uzila dalsiu aktivnu tabletku. Dnes o 9:00 ma znovu prehnalo. Chcem sa spytat, ako mam postupovat, ak bude hnacka pokracovat, aby som bola chranena?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Za daných okolností je potrebné sa chrániť aj doplnkovo (používať kondóm) počas celého aktuálneho cyklu.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Andrea1234

    Dobry den. Je ucinok hak znizeny, ak pocas 7 dnovej pauzy kedy tabletky neberiem mam traviace problemy?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, za daných okolností nie je účinok hormonálnej antikoncepcie znížený. Odsledujte si to.