Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,686 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vymena antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem sa Vas opytat zacala som brat antikoncepciu Softine uz beriem druhe balenie a naskytla sa mi moznost robit do zahranicia dala som si predpisat na dalsie tri mesiace pretoze do vtedy budem v zahranici lenze v lekarni mi dali miesto Softine nechapem ako sa to stalo Softinelle a pri tom zhone som si to ani nevsimla a teraz ked uz sa mi neda do lekarne na Svk tak som to zistila. Chcela som sa opytat co by sa stalo keby zacnem brat teraz softinelle kedze prestat s antikoncepciou nechcem a uz sa mi neda vymenit kedze som uz odcestovana. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, jedná sa prakticky o tú istú antikoncepciu aj s rovnakými hormónmi. Rozdiel je len v množstve jedného z hormónov, aj to len o 0,01mg. Rozdiel nepocítite. Po dobratí blistra Softine začnite s užívaním Softinelle.

Podobné otázky

  • výmena antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Prechádzam z antikoncepcie Belara na Aidee. Môžete mi prosím povedať aké zmeny ma čakajú? A je antikoncepcia Aidee vhodná aj na vyčistenie pleti? nemám nejaké extra akné ale občas sa vyhodia nejaké. Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na liečbu akné je Belara vhodná. Čo sa týka zmien, obidva preparáty patria medzi kombinovanú hormonálnu antikoncepciu. Užívanie je úplne rovnaké. Nepredpokladám, že by ste pocítili nejaké zmeny. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.