Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prechod z Belary na Karhlu

    , Autor: kika523

    Dobrý deň, tento mesiac mám doužívať posledný blister antikoncepcie Belara a následne by som chcela prejsť na antikoncepciu značky Karhla. V príbalovom letáku som sa dočítala, že na ňu môžem prejsť hneď na další deň po užití poslednej aktívnej tabletky predošlej antikoncepcie alebo až po 7 dňovej prestávke. Chcela by som sa spýtať, aký postup by ste mi odporučili a odkedy platí antikoncepčný účinok, poprípade či sa mám chrániť bariérovou metódou.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je len na Vás, či absolvujete 7 dňovú pauzu a dostaví sa krvácanie z vysadenia a až následne začnete užívať novú antikoncepciu, alebo bez 7 dňovej pauzy kontinuálne prejdete na ďalšiu antikoncepciu, hoci krvácanie sa v priebehu prvých dní užívania ďalšej antikoncepcie môže dostaviť. Za predpokladu, že antikoncepciu užívate a budete užívať pravidelne, bez ohľadu na zvolený postup ste chránená a nie je nutné používať doplnkovú bariérovú formu antikoncepcie.