Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Problem

    , Autor: Kvetka99

    Dobry den, posledneho pol roka sa mi stava ze tyzden pred menstruaciou dostanem slabe spinenie a slabe bolesti v podbrusku. Beriem antikoncepciu vexya 5ty rok. Vzdy ma to vyplasi ci som nahodou neotehotnela aj ked s partnerom si davam naozaj velky pozor. Chcem sa teda opytat ci je to normalne. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie môže byť počas cyklu prítomné špinenie alebo bolesti v podbrušku. Ak sa Vám tieto príznaky opakujú a aj napriek tomu, že užívate túto hormonálnu antikoncepciu už dlhšie, ste neotehotnela, je to len potvrdenie fungovania hormonálnej antikoncepcie za predpokladu pravidelného užívania.

Podobné otázky

  • Problem z antikoncepciov

    , Autor: Bambulka2020

    Dobry som dva mesiace po porode a chcem zacat uzivat antikoncepciu vcera som dostala menstruaciu tak som uzila tabletu a dnes uz nemam menstruaciu tak neviem ako dalej z tabletkami bolesti na menstruaciu mamm9zte mi poradit

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je pomerne časté, že po začatí užívania hormonálnej antikoncepcie v začiatku menštruácie dôjde k útlmu až skončeniu menstruačného krvácania. Pokračujte aj napriek tomu v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Za daných okolností ste chránená od začiatku užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Andrea1234

    Dobry den. Je ucinok hak znizeny, ak pocas 7 dnovej pauzy kedy tabletky neberiem mam traviace problemy?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, za daných okolností nie je účinok hormonálnej antikoncepcie znížený. Odsledujte si to.

  • Zobratie tabletky

    , Autor: Mimi123456a31

    Dobrý deň začala som znova užívať antikoncepciu no nevšimla som si v kalendári že že ju ma zobrať až o dva dni je to problém mám pokračovať normálnej užívaní tabletok či dva dni počkať a potom znova začať uzivat tabletky z balenia ked jednu som už užila ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste si skrátili sedemdňovú pauzu o dva dni a začali s pravidelným užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie, cyklus ste si tak síce posunuli o dva dni, ale nie je to problém. určite teraz neprestávajte s užívaním tabliet hormonálnej antikoncepcie. Ak ste už začali s užívaním, pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • 2 tabletky naraz

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette. Dnes som zobrala 12. tabletku z blistra ale momentálne mám aj hnačky (nie však celý deň). Volala som gynekológovi a ten mi povedal, že ak sa to stane mam užiť náhradnú tabletku a tak som počas 2 týždňov užila 3 náhradné tabletky z ineho blistra. Nepociťujem žiadne problémy a keďže hnačky už prestali tak budem pokračovať v užívaní ako som zvyknutá. Je to problem? Môže mi to rozvádzať cyklus?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, postupovali ste správne. Nie, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie by sa krvácanie zo spádu hormónov malo dostaviť počas obdobia užívania placebo tabliet. Ak by aj ku špineniu, či krvácaniu nedošlo, pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie podľa plánu. Odsledujte si to. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Spinenie počas HAK

    , Autor: LuCia99

    Dobrý deň , HAK beriem už vyše 2 rokov (Aidee) , všetko bez problémov . mala by som však otazku, začala som pravidelne cvicit a dostavilo sa mi jemne spinenie , moze nadmerná fyzická aktivita spôsobiť špinenie ?
    Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nadmerné silové cvičenie, či zmena životného štýlu môže spôsobiť nepravidelné špinenie.