Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
7,207 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Problem

    , Autor:

    Dobry den, posledneho pol roka sa mi stava ze tyzden pred menstruaciou dostanem slabe spinenie a slabe bolesti v podbrusku. Beriem antikoncepciu vexya 5ty rok. Vzdy ma to vyplasi ci som nahodou neotehotnela aj ked s partnerom si davam naozaj velky pozor. Chcem sa teda opytat ci je to normalne. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie môže byť počas cyklu prítomné špinenie alebo bolesti v podbrušku. Ak sa Vám tieto príznaky opakujú a aj napriek tomu, že užívate túto hormonálnu antikoncepciu už dlhšie, ste neotehotnela, je to len potvrdenie fungovania hormonálnej antikoncepcie za predpokladu pravidelného užívania.

Podobné otázky

  • Alchemilka a HAK

    , Autor:

    Dobrý deň, ovplyvňuje nejakým spôsobom čaj z alchemilky užívanie a účinok hormonálnej antikoncepcie? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Alchemilkový čaj sa používa pri rôznych problémoch s menštruačným cyklom, vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, za predpokladu pravidelného užívania,nemá.

  • antika

    , Autor: viki927

    Dobrý deň, viem že je možné pri bratí antikoncepcie že menstruacia može aj vynechať, antikoncepciu dienorette beriem pravidelne max s hodinovym odstupom od pravidelneho casu a davam si pozor na kombinacie liekov spolu s hak z liekov beriem iba nalgesin a nolpazu, ostatne na prirodnej baze bez lubovnika bodkovaného, okrem toho este kreatin ako výživový doplnok pri cviceni. Avšak už druhý cyklus mam pocit akokeby bol problem s krvacanim, minulý cyklus bol este relativne v poriadku i ked krvacanie bolo v porovnaní s inými cyklami slabsie ale momentálne pocitujem mierne obcasne bolesti a krce ale krvacanie sa nedsotavuje a ani spinenie a je to už tretí den v rámci 7 dnovej pauzy medzi bratim HAK. Neviem ci to je možné tehotenstvo alebo je to nejaka chyba v ramci organizmu. Vedeli by ste mi poradiť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie je podobný stav pomerne bežný. Môžete mať príznaky blížiaceho sa krvácania ale krvácanie sa nemusí dostaviť. Odsledujte si to, pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. V prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • ..

    , Autor: Miriam

    Dobrý deň pán doktor mám otázku užívam antikoncepciu Belara a užívala som ju vždy okolo 19:00 v poslednom čase asi mesiac dozadu som ju pravidelne zacala užívať o cca 20:00. Je to problém keď som ju užívala predtým o 19 a teraz asi mesiac o 20tej? Pretože viac mi to momentalne vyhovuje o tej 20:00

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie je v tom žiaden problém, pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Otázka

    , Autor:

    Dobrý deň doktor.... prepáčte mi ešte raz sa pýtam: 16. 01. 2020 (10:58) , Autor:
    Dobrý deň pán doktor. Potrebujem radu.. Užívam antikoncepciu Teyla (vaginálny insert) 4 .12. ,keďže mám problém s chrbticou mi urobili cez kostrc blokádu, pichli mi Mesocain a diphropos ale ten dipheopos bol podany jednorazovo. Ostatne blokady len Mesocain. Boli sme spolu s partnerom, ale neejakuloval do mňa. 21. 12. Som si vybrala krúžok na týždennú prestávku, 24.11. Som dostala menštruaciu, ďalší krúžok bol zavedený 28.12. a 30.12 sme malý pohlavný styk,ale tiež do mňa neejakuloval. Myslíte si, že by som mohla byť tehotná? Pýtala som sa , či to môže ovplyvniť antikoncepciu a tá lekarka čo mi pichala tu blokádu, povedala,že nie. Som trochu nekludna...

    Odpovedali ste: Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bol vaginálny krúžok zavedený správne, nemusíte sa obávať tehotenstva. Aplikácia lokálnych anestetík na vplyv vaginálneho krúžku nemá vplyv.

    Vaginálny krúžok bol zavedený správne, chcela som vedieť, či ani podanie toho diphropos,ten krúžok neovplyvní? Podaný bol jednorazovo do kostrce s mesocainom..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jednorazové a navyše lokálne podanie nemá žiadny vplyv na účinok vaginálneho krúžku, jedná sa o kortikosteroid, skôr mohol ešte viac posilniť účinok estrogénu vo vaginálnom krúžku, nemusíte sa obávať.

  • Otázka

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor. Potrebujem radu.. Užívam antikoncepciu Teyla (vaginálny insert) 4 .12. ,keďže mám problém s chrbticou mi urobili cez kostrc blokádu, pichli mi Mesocain a diphropos ale ten dipheopos bol podany jednorazovo. Ostatne blokady len Mesocain. Boli sme spolu s partnerom, ale neejakuloval do mňa. 21. 12. Som si vybrala krúžok na týždennú prestávku, 24.11. Som dostala menštruaciu, ďalší krúžok bol zavedený 28.12. a 30.12 sme malý pohlavný styk,ale tiež do mňa neejakuloval. Myslíte si, že by som mohla byť tehotná? Pýtala som sa , či to môže ovplyvniť antikoncepciu a tá lekarka čo mi pichala tu blokádu, povedala,že nie. Som trochu nekludna...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bol vaginálny krúžok zavedený správne, nemusíte sa obávať tehotenstva. Aplikácia lokálnych anestetík na vplyv vaginálneho krúžku nemá vplyv.