Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • desirett

    , Autor: odbornik6

    Dobry den. Chcem sa spytat ci je normalne ked som mala menstruaciu 12 dni a 2 dni pauza a zasa mi zacala....uzivam antikoncepciu 4 mesiac a vola sa desirett... za odpoved dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    po styroch mesiacoch by ste už mala byť na preparát nstavená, nemyslím si, že to je v poriadku, tiež nie je v norme , aby ste mala 12 dní menštruáciu pri HAK!!!
    dop. vyhľadať lekára , nech vás vyšetrí či krvácanie nemá nejaký podklad a prípadne zmeniť preparát
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Desirett a Teyla

    , Autor: Veronca147

    Dobrý deň po pôrode som kvoli kojeniu uzivala Antikoncepciu Desirett. 19.01.2024 som si vzala poslednu tabletku, s tym ze by som chcela počkať pokial mi pride prirodzene menstruacia (ano bola som onformovana mojou gyn, ze si Teylu mozem hned vlozit) ale chcela som dat telu kusok oddych. Dnes 28.01.2024 som dostala prirodzene menstruaciu. V aky den prosim Vas si mozem vlozit menstruacny kruzok tak aby bol ucinny? 04.02.2024? Dakujem velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nerozumiem, prečo ste nepostupovali podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Ak telo chcete "očistiť" od užívania hormonálnej antikoncepcie, týždeň je zbytočný. Ak ste v predchádzajúcom mesiaci užívali Desirett, teda preparát, ktorého tablety obsahujú len gestagén a za okolností, že už týždeň neužívate žiadnu hormonálnu antikoncepciu a dnes ste dostali menštruáciu, Teylu si môžete vložiť aj dnes. Minimálne najbližších 7 dní je však potrebné, okrem správneho používania vaginálneho krúžku, používať aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • desirett antikoncepcia

    , Autor: Ňuňuška

    Dobrý deň chcem sa opytat beriem desirett a vcera som si zabudla dat tak som si dala dnes rano a začala som krvacat? Je to bežne ? A neotehotniem ked som minuly mesiac mala tyzden pauzu kedze mi nepovedali že nemusim ako pri bežnej antikoncepcii?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali v priebehu minulého mesiaca v období neužívania antikoncepcie nechránený pohlavný styk, za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Desirett sa neužíva v schéme 21+7, ako väčšina preparátov hormonálnej antikoncepcie, ale kontinuálne. Jedná sa o jednozložkový preparát hormonálnej antikoncepcie. Bolo potrebné si prečítať príbalový leták. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj v prípade ťažkostí alebo nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Desirett

    , Autor: Gabriela_Mokos_0603053623

    Dobrý deň som 6 týždňov po pôrode a pani doktorka mi predpísala antikoncepciu desirett a neviem kedy to mám začať brať keďže menštruáciu som ešte nedostala. Musím počkať na prvú menštruáciu alebo môžem začať hneď? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užívanie po pôrode sa môže začať aj predtým, ako sa znovu dostaví menštruácia. Počas prvého týždňa užívania však treba používať aj doplnkovú metódu antikoncepcie. V prípade, že sa rozhodnete počkať na menštruáciu, s užívaním začnite v prvý deň menštruácie. V tomto prípade ste chránená okamžite. V prípade nejasností sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa.

  • Pravdepodobnost otehotnenia

    , Autor: luciav

    Dobry den, mam otazku ohladom pravdepodobnosti otehotnenia po 600nedeli

    som 2,5mesiaca po porode, synovi odsavam mlieko ale mam ho vela takze je plne krmeny materskym mliekom od zaciatku,

    menstruaciu som este nedostala,

    pred 9 dnami som zacala uzivat antikoncepciu desirett s tym, ze jeden den hned na zaciatku som ju zabudla uzit nasledne 6 dni som ju uzivala pravidelne max par hodin hore dole,

    prvy pohlavny styk s manzelom som mala teraz v nedelu, manzel sa neurobil do mna, ale bezprostredne po styku sa mi zmenila konzistencia vytoku, ktoreho som mala aj predtym vela z bielo kremovej na taky skor lepkavy, vsetko ma nasledne potom dole rezalo a palilo este na druhy den rano dnes uz je to v poriadku vytok je znova kremovy nelepkavy ako som mal predtym (vysetreny gynekologom bez nejakych zavaznych nalezov)

    neviem sa, ale zbavit neprijemneho pocitu co ak to mohol byt plodny hlien alebo aka by mohla byt pravdepodobnost otehotnenia aj cez vsetky faktory ako kojenie, antikoncepcia styk bez priamej ejakulacie? je namieste spravit si test? ak ano kedy ked nemam menstruaciu za 14dni?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností si myslím, že tehotná nebudete. Zmena výtoku mohla byť spôsobená opätovným začatím pohlavného života a zmenou vaginálnej mikroflóry. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet jednozložkovej hormonálnej antikoncepcie. Ak ste mali pohlavný styk iba teraz v nedeľu, tehotenský test má zmysel realizovať o mesiac.

  • Desirett

    , Autor: 2nikol48

    Dobry vecer 4 mesiac uzivam antikoncepciu desirett menzes som mavala celkom pravidelne. Teraz mi mal prist menzes len stale neprisiel ale bolesti v podbrusku mam uz asi tyzden a som aj prechladnuta moze to byt kvoli prechladnutiu.? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri užívaní jednozložkovej, čisto gestagénovej, antikoncepcie to nie je ničím výnimočným. Odsledujte si to. Vplyv prechladnutia sa tiež nedá vylúčiť. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívite Vášho obvodného gynekológa.