Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vracanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, po oddychovom tyzdni som si v 1. den vzala antikoncepcnu pilulku o 18:00. Na druhý den som si tabletku zabudla vziat a spomenula som si na to az 3. den ráno o 11:00. Tak som si ihned bola vziat pilulku, lenze nasledne som ju do hodiny vyvracala. asi 2 hodiny som pockala a dala som si nahradnu pilulku ale aj tu som vyvracala. Ako mam teraz postupovat? Velmi sa bojim. mam si davat dalsiu nahradnu pilulku? ... a tiez sa chcem spytat čo by sa stalo keby som za celý mesiac nevzala 28 tabletiek ako ich je v blistri , ale skoncila by som 27.tabletkou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užívajte ďalej,
    doriešte dôvod zvracania , aby ste už nezvracala
    a počas celého mesiaca majte chránený styk
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Náplasť Evra

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p.doktor tak pomaly vyše mesiaca dozadu som sa vás p.doktor pýtala na antikoncepciu Karhla a tablety norethison, čo mi p.gynekolog predpísal a mala som vtedy dlhé krvácanie.P.gynekolog mi predpísal náplasť Evra, tu som si dala prvý raz 2.8 . neviem, či už vtedy to bolo z náplaste no mala som črevné problémy (hnačky) bolesti brucha ,ako nejak som to zvlášť neriešila hovorím si prejde no okolo 6.8 som začala mať teploty a dr.zistila v moči krv, hnis a bielkoviny nasadila mi amoksikslav a probiotiká no začalo sa zhoršovať vracanie a hnačky nepríjemné bolesti brucha tak mi antibiotiká vysadila a dala nolicin vracanie ale bolo stále 9.8 som si dala druhu náplasť no v nedeľu som ju dala preč,ako mi poradila dr.ze možno reagujem aj na náplasť zle no a veru,ako som ju dala preč bolo lepšie tak nechápem veď je to náplasť.13.8 mi zistila v moči pri kontrole glukózu(mala som závraty búšenie srdca a aj triesky)mohla to spôsobiť Evra s kombináciou antibiotik či len blba náhoda ???? V sobotu 17.8mi začala menštruácia o 11 dní prv je silná aj zo zrazeninami spôsobila to zrejme,asi Evra.Rozmyslam , že po mesiaci keď mi príde ďalší menzes, že ju nasadim naspäť no bojím sa že, či mi antikoncepcia neurobí proste Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hormonálna antikoncepcia môže spôsobiť rôzne vedľajšie, či nežiadúce účinky. Nevylučujem, že na tom mohla mať podiel aj hormonálna náplasť. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri opätovných ťažkostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Uromax

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Ovplyvňuje účinok antikoncepcie Uromax rapid? Mám trochu zapálené močové cesty

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný výživový doplnok by nemal mať žiaden vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Ak by však uvedené látky vyvolali závažné tráviace problémy (hnačka, zvracanie), môže byť účinok antikoncepcie znížený. Vtedy je potrebné sa chrániť aj doplnkovo (používať kondóm). Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Zvracanie po hak

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako užiť ďalšiu tabletu alebo či som ešte chránená ... používam HAK leverette a včera som si dala prvú tabletu z nového blistra o pol 5 večer ako každý deň ale v noci som okolo druhej ráno zvracala a potom ešte raz okolo 3... dnes som si dala ďalšiu tabletu čo je druhý deň v novom blistry v rovnakom čase o pol 5 večer ... som ešte chránená alebo už nie? ak nie čo mám prosím podľa Vás robiť ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste zvracali po viac ako 3 hodinách od užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie, účinok hormonálnej antikoncepcie by mal byť zachovaný. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Kvacanie, spinenie pri uzivani HAK

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, kvoli silnemu menstruacnemu krvacaniu mi lekar predpisal Drovelis. Nikdy pred tym som HAK neuzivala. Je 18 den cyklu a kazdy den je pritomne mierne krvacanie, alebo spinenie. Do kedy sa to da povazovat za normalne, ze si telo zvyka na zmenu hormonov a kedy je uz potrebne navstivit lekara? Kazdy den ma sprevadzaju tiez nevolnosti, pocity na zvracanie, slabost a bolest hlavy. Doktor mi navrhol vydrzat a po ukonceni 28 dni zmenit lieky za Lydely. Moze vyssie spomenute problemy vyriesit zmena antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najmä v začiatkoch užívania hormonálnej antikoncepcie sa môže vyskytovať špinenie, či slabé krvácanie prakticky aj počas celého cyklu. U Drovelisu, ale aj u iných preparátov je to pomerne časté. Odsledujte si to. Nevylučujem, a aj to skôr predpokladám, že u Vás bude potrebná zmena preparátu hormonálnej antikoncepcie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa a v prípade ťažkostí alebo nejasností ho kontaktujte, prípadne navštívte.

  • Ornibel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem v decembri som zacala uzivat ornibel, teraz som zacala uzivat druhy kruzok vo strvtok. Dnes mi prislo strasne nevolno, stazene dychanie, toci sa mi hlava. Je mi na zvracanie, a som strasne unavena. priatel sa do mna vcera spravil. Mozem ostat tehotna ak vysadim antikoncepciu?! Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa u Vás môže jednať o vedľajšie, či nežiadúce účinky vaginálneho antikoncepčného krúžku. Ak ste v čase pohlavného styku boli chránená a vaginálny antikoncepčný krúžok používali správne, tehotná nebudete. Ak si vyberiete vaginálny antikoncepčný krúžok, do pár dní by sa malo dostaviť krvácanie zo spádu hormónov.