Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,703 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, potrebovala by som poradit ohladom tejto situacie:
    Stala sa takato vec: Beriem antikoncepciu 1 rok(Karhla), tento tyzden sa som zacala brat 2.radu tabletiek, no v 7. den som si to dala o 8hodin neskor a zopakovalo sa to hned 2x v 8.den takisto o 8hodin neskor. 9-10-11.den som uz brala vcas ako som to mala vo zvyku(vecer o 22), lenze som mala spinenie i a potom aj slabsie krvacie, neviem ci to je teraz menstruacia alebo co to ma byt... pritom som nevynechala ani jednu tabletku dlhsie ako 12hodin, okrem spomenutych. Tak to nechapem, jak je to mozne? Mam prestat brat tabletky a nechat si oddychovy tyzden(dni ked je menstruacia a tabletka sa neberie) ?
    Za odpoved vopred dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    užívajte normálne ďalej
    môže sa jednať len o intermenštruačné špinenie, zatiaľ sa tým neznepokojujte, uvidíte či sa to bude opakovať v novom cykle, pri správnom užívaní
    s pozdravom

Podobné otázky

  • ibuprofén antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň znižuje ibuprofen účinok antikoncepcie karhleight ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Ibuprofen nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, prosím chcem sa informovať ak pri dlhodobom a pravidelnom užívaní antikoncepciu príde k nechranenemu pohlavného styku dva dni po menštruácii je šanca otehotnieť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená a môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy a tehotná nebudete. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • antikoncepcia zapijanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň ak zapijem placebo tabletku s vodou kde mam citrónovú stavu je to vporiadku? nezníži sa účinok? dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, placebo tabletky neobsahujú hormóny, takže aj keby ste neužili placebo tabletku, nič sa nestane. Placebo tabletky môžete zapíjať čímkoľvek.

  • citrón a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň samotná citrónová šťava s vodou neznižuje účinok antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať. Citrón, či citrónová šťava na zníženie účinku hormonálnej antikoncepcie vplyv nemajú, práve naopak, citrón sa už v dávnej minulosti používal ako prírodná antikoncepcia. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Ale na druhej strane, taký grep, či grepová šťava môžu ovplyvniť účinok hormonálnej antikoncepcie v zmysle jeho zníženia.

  • Stolica a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať ak som mala stolicu nebola to hnačka no bola redšia tak 3x a medzi každou bola približne hodina a pól po uziti tabletky ktorú užívam 21:35 a stolica bola až rano okolo 9 je účinok zachovaný? A ak som mala stolicu hneď po uziti 18 min a potom okolo 4 rano tiež bola taká redsia ale nebola vodnata tiež je účinok zachovaný?
    Pitie citrónovej vody ovplyvňuje účinok antikoncepcie?
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa nejednalo o vyslovene opakujúce sa vodnaté hnačkovité stolice, za daných okolností by mal byť účinok hormonálnej antikoncepcie zachovaný. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.