Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,703 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • lieky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa opytat bola som trochu chora a uzivala som antibiotika tabletky zinnat a xorimax 500 beriem aj antikoncepcne tabletky softine a tieto antibiotika znizuju ucinnost antik.tablet.kolko dni po dobrati tychto antibiotik zinnat a xorimax sa musim este chranit inak ? Kedy budu antikonce. tabletky znova uplne ucintovat aby som sa nemusela inak chranit. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    cca 7 dní používajte ešte i iný typ ochrany(vzhľadom na dvojkombináciu ATB), následne ste chránená
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Nestibil

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, opat ja :) Chcem sa len opytat, resp. uistit, ci lieky Nestibil neznizuju ucinok HAK? Konkretne uzivam Aidee.
    dakujem krasne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané antihistaminikum by nemalo mať žiadny vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • HAK na 1 mesiac

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Bola mi po operacii prsnikov zistená tromboza sice neviem ci zoperacie alebo z HAK ale antikoncepciu už užívať nebudem. Chcem sa len spýtať ci by som si ju na jeden mesiac mohla nasadiť koli dovolenke aby som ju nepretrpela pripadne aby som vedela aspoň kedy ju budem mat. Zatiaľ uzivam len fraxiparine a lieky na cievy nemám nakoľko čakám na vyšetrenie cievnym lekárom ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, za daných okolností nemôžete užívať antikoncepciu ani mesiac! Je to kontraindikované.

  • Lieky a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať užívam tabletky macmirror ústne že či ovplyvňujú účinok antikoncepcie aidee( tabletky beriem takmer presne na minútu). Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Macmiror nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Vynechana menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette už viac ako 2 roky. Doteraz nebol problém ale včera ráno mi mala prísť menštruácia a doteraz žiadna neprišla. Neurobila som žiadnu chybu v užívání a ani som neužívala iné lieky ktoré môžu znížiť účinnosť antikoncepcie. Test bol ráno negatívny aj keď som ho robila asi skoro. Je možné, že som tehotna a test to ešte nezachytil? Momentálne má však trápi aj anorexia a pri ktorej žiaľ trpím aj podvahou. Môže mať aj podvaha vyplýv na menštruáciu aj napriek tomu, že mám umelý cyklus vplyvom antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie z vysadenia, či spádu hormónov nemusí dostaviť. Na základe opisu si však myslím, že na to má vplyv podvýživa. Ak Vám bola diagnostikovaná anorexia, postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich odborníkov. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Mercilon

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa opýtať ci lieky ktore denne uživam: Agen, Prestilol alebo Rilmex znižujú účinok antikoncepcie Mercilon.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, spomínané lieky na tlak a srdce nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.