Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bez prestávky

    , Autor: bebuss

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, že ak doberiem tabletky z jedného blistra a začnem brať další blister, čiže pojdem bez prestávky, som chránená hneď? alebo až po 7 dňoch, ďakujem

Podobné otázky

  • Krvácania počas antikoncepcie

    , Autor: Linda3908

    Dobrý deň.
    Na vaječníku mi našli cystu tak mi doktorka predpísala antikoncepcii AZALIU na 3x28dni bez prestávky, aby som nemala menstruaciu, čo by malo spôsobiť, že cysta možno praskne. ( Tak mi bolo povedané)

    Dnes som ale vstala s bolesťou brucha a krvácaním (nie je to špinenie). Prosím, je to v poriadku, ak krvacam a nemala som počas užívania antiky?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak krvácanie nie je veľmi silné, odsledujte si to a navštívte Vášho obvodného gynekológa po sviatkoch.

  • 2 blistre po sebe a špinenie

    , Autor: Tinka<3

    Dobrý deň, beriem bez prestávky už druhý blister antikoncepcie Syrmia. Zostávajú mi už len dve posledné tabletky z druhého blistra a dnes ráno som začala špiniť. Mám dobrať ešte tie dve tabletky a normálne budem mať menštruáciu v 7 dňovej pauze ? Alebo tie dve tabletky už brať nemam ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to úplne normálny prejav, ak žena kontinuálne užíva dva blistre hormonálnej antikoncepcie za sebou. Doužívajte zvyšné dve tabletky blistra a následne si realizujte sedemdňovú pauzu podľa plánu. Po skončení sedemdňovej pauzy pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie nového blistra.

  • Krvácanie

    , Autor: V8ty

    Dobrý deň, užívam ATK KarHleight už niečo vyše roka a teraz prvý krát sa mi stalo krvácanie na 15ty deň cyklu. Menštruácia mi skončila minulý týždeň v utorok a dnes opäť krvácam. Viem že som pred poslednou menštruáciou užívala dva blistre po sebe bez prestávky, môže to mať vplyv? S priateľom sme mali aj nechránený pohlavný styk (iba moje tabletky) ale snažíme sa dávať si pozor. Neviete, čo by to mohlo spôsobiť? Ďakujem za odpoveď!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný preparát hormonálnej antikoncepcie obsahuje 28 tabliet, z čoho je 21 aktívnych a 7 placebo. Ak ste v predchádzajúcom období užívali tabletky hormonálnej antikoncepcie tak, že ste vynechali placebo tabletky a kontinuálne užívali dva blistre aktívnych tabliet za sebou, príčina aktuálneho špinenia, či krvácania je pravdepodobne tá. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Oddialenie menštruácie

    , Autor: Pupa91

    Dobrý deň,

    chcem sa spýtať či si môžem oddialiť menštruáciu tabletkami aj 2x po sebe, tzn. užívať 3 blistre vkuse, bez prestávky (z dôvodu dovolenky pri more). Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čím viac blistrov budete užívať kontinuálne za sebou, tým je väčšia pravdepodobnosť zašpinenia, či krvácania. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie budete chránená, spomínané špinenie, či krvácanie sa však dostaviť môže. Po doužívaní tretieho blistra si už realizujte sedemdňovú pauzu a pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Do budúcna sa podobnému užívaniu snažte vyhnúť, neodporúča sa časté kontinuálne užívanie tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • daylla

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, mám 43 r. a užívam dayllu, kvoli problémom s cyklom, mala som dlhé menzes, ktoré nechceli skončit...dayllu užívam 3 roky a som spokojná, pekne sa všetko upravilo. Čítala som, že sa blistre možu aj spájat a užívat bez prestávky, mohla by som teda užívat napr. 3 blistre, alebo aspon 2 vkuse, aby som nemala každý mesiac menzes? Či v mojom veku, alebo z nejakých iných dôvodov by to nemuselo u mna fungovat a mala by som krvácanie aj počas tabliet, kedže aj to sa stáva...odporučate, či radšej nezasahovat do toho, ked už sa mi to teraz tak upravilo...vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak potrebujete z času na čas posunúť obdobie krvácania z vysadenia, dajú sa užívať aj dva blistre za sebou. Neodporúča sa však dlhodobé kontinuálne užívanie, kedy by sa krvácanie dostavovalo v nepravidelných intervaloch a užívanie by tak už nespĺňali účel. Ak ste s preparátom spokojná a spĺňa očakávané výsledky, nemenil by som zaužívané užívanie.