Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • sunya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám ešte jednu otázku. Písala som Vám o to predlžení.. bez pauzy(dovolenka) . Vynechám 7dňovú pauzu, začnem brať nový blister aby som si menštruáciu posunula(aby som ju nemala na dovolenke),ale čo ak sa mi stane na dovolenke, že začnem počas toho druhého blistra krvácať?(že sa mi napr. nevynechá,neposunie menštruácia ) čo mám potom robiť, ako mám pokračovať ? Mám ďalej užívať tablety?...alebo ako? Som potom plne chránena? Alebo sa to nemôže stáť pri prvom vynechaní pauzy (1x za užívani Sunye,beriem ju 1.rok) ...to sa len tak pýtam ak by sa to náhodou stalo. Lebo nemám s tým ešte skúsenosť s vynechaním 7dňovej prestávky. Ďakujem za odpoveď veľmi pekne. S pozdravom :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    užívajte ak keby bolo špnenie, užívať môžte akokoľvek dlho aj keby ste špinila, vysadíte, keď sa vrátite, alebo ďalší cyklus a chránená samozrejme ste počas správneho užívania vždy.
    a prečítajte si príbalový leták s liečivu,
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcem sa spytat ci by mohla mat masticha active vplyv na antikoncepciu Sunya
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný výživový doplnok by nemal mať vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den ja som sa chcela spytat ci omarit nejak ovplyni ucinok antikoncepcie sunya. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nemá to vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den dostala som anginu a s nou atb Klacid 500 1x denne
    Beriem antikoncepciu sunya
    Klacid mam do utorka a v sunyu do stvrtka potom pauza na krvacanie

    Moja otazka znie ci klacid ovplyvnuje antikoncepciu? Lebo som nasla viac clankov kde posali ze nie nieco kde ano.

    Ak ano ako je v to v pripade nasledujucich 7 dnoch ked po antibiotikach mam len dva dni antikoncepciu a potom 7 dni nic.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, samotný Klacid účinok hormonálnej antikoncepcie neznižuje. Antibiotiká sa užívanú dlhšiu dobu a pravideľne, tým zvyšujú funkciu pečene, pomocou ktorej sa rozkladajú liečivá v tele, platí to pre antikoncepciu. Takže počas užívania Klacidu može byť účinok Sunye znížený a preto sa odporúča počas užívania antibiotík, ako aj aspoň 7 dní po ich doužívaní i chrániť aj doplnkovo (používať kondóm). Vo Vašom prípade bude potrebné sa chrániť aj doplnkovo počas celého obdobia užívania tabliet, ako aj počas 7 dňovej pauzy. So začatím užívania ďalšieho blistra už nebude potrebné chrániť sa aj doplnkovo.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, beriem antikoncepciu sunya, a chcela by som brat methionin, vitaminy na rast vlasov a nechtov. Obsahuje toto zloženie : L-methionín, stearan horečnatý rastlinného pôvodu – protihrudkujúca látka, oxid kremičitý – protihrudkujúca látka, HPMC kapsula (hypromelóza).

    Chcela by som sa opýtať, môžem popri tom brat aj antikoncepciu? Neznižuje to účinok antikoncepcie však? :)

    Ďakujem za rýchlu odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, daný preparát by nemal mať vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Beriem antikoncepciu sunya a po 3-4 hodinách si pred spaním dávam d manozu. A teraz som si všimla že blokurima obsahuje aj inulin. Netušili to účinok?
    Chcem to vymeniť radšej za d manozu dr Max s brusnicami a 80 mg vitamínu c. To množstvo C vitamínu nebude prekážať? Tiež by som to jedla po 3 hodinách od antikoncepcie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak spomínané preparáty užívať s odstupom 3 až 4 hodín, nemal by to byť problém. Ak je však možnosť užívať antikoncepciu doobeda a spomínaný výživový doplnok večer, bolo by to ideálne.