Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Správne užitie tabliet

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pani doktorka,
    chcela som sa spýtať či môžem byť tehotná alebo mať nejaké iné problémy, a ako teraz postupovať. Užívam HAK daylette podľa návodu 2. mesiac. Teraz v sobotu som užila 8. tabletku z blistra vo zvyčajnom čase, ale cca 2 hodiny po užití som mala hnačku. Po hnačke som užila ďalšiu tabletku (asi 3 hodiny od tej pôvodnej) z náhradného blistra a včera i dnes som zobrala ďalšie tabletky vo zvyčajnom čase. Včera som však mala pohlavný styk s mojím partnerom a tak mám strach, či nemôžem byť tehotná (dieťatko plánujeme troška neskôr), resp. či bolo správne po tej hnačke užiť tú ďalšiu tabletu z náhradného balenia, (aj do budúcna v takomto alebo podobnom prípade) a či mám teraz pokračovať v užívaní tak, ako doteraz a doužívať balenie, ako je v návode, teda tých 24 (v mojom prípade 25) + 4 neaktívne tabletky. Ďakujem Vám za skorú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    dobrý deň, postupovali ste absolútne správne, antikoncepčný účinok je plne zachovaný a teda sa prípadného tehotenstva nemusíte obávať.