Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,686 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Senovka grécka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,

    prosim Vas, mozu byliny senovka grecka, saw palmetto, benedikt lekarsky, fenikel, rasca, aniz, datelina znizit ucinky antikoncepcie?milujem caje a 2tyz v mes. pijem po 1,5l-2l zihlava + harmancek a dalsie zo spominanych rastlin. Zacala som uzivat hak maitallon kvoli nezelanemu tehotenstvu kedze mame doma autisticke dieta a prave prezivame naozaj velmi narocne obdobie a dalsie tehotenstvo si teraz neviem predstavit takze mam velky strach z mozneho otehotnenia. Tiez by som sa Vas chcela opytat ci okrem magnezia je este este nieco proti naladovosti a pre lepsiu energiu co sa moze uzivat spolu s hak.

    Dakujem velmi pekne za odpoved. Pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    spomínané čaje by nemali znížiť účinok antikoncepcie, čo sa týka prípravkov proti náladovosti pravdepodobne máte na mysli niečo na prírodnej báze, je mnoho prípravkov, treba sa poradiť v lekárni, no ak môžem doporučiť veľmi dobré skúsenosti majú pacientky s prípravkom Persen, Persen Forte, jeho účinnými látkami sú bylinky ako medovka, mäta a valeriána lekárska. Jeho užívanie je doporučené pri stavoch spojených s náladovosťou, podráždenosťou, nespavosťou, únavou a citovým vypätím. Zároveň je si však nutné uvedomiť, že vaša rodinná situácia je skutočne zložitá a je na zvážení vyhľadať aj odbornú pomoc psychológa, ktorý vám môže pomôcť túto situáciu zvládnuť. držím palce.

Podobné otázky

  • Hak

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, znižujú tabletky mamma mia na rast pŕs účinok antikoncepcie?

    Zloženie Množ. v d.d.
    Senovka grécka 75mg 4:1 300mg
    Fenikel 59mg
    Wild jam 36mg
    Kelp - riasa 33mg
    Damiana aphrodisia 20mg
    Motherwort 19mg
    Dong quai 19mg
    L-tyrozín 16mg
    Chmeľ 10mg
    Ďateľina lúčna 9mg 38:1 342mg
    Saw Palmetto 45% 3,5mg 20:1 70mg
    Ovsená slama 1,7mg 10:1 17mg
    Benedikt lekársky 1,6mg 10:1 16mg

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa udania výrobcu preparátu neboli zaznamenané žiadne negatívne účinky u žien, ktoré užívajú antikoncepciu.

  • Zníženie účinku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    začala som užívať antikoncepciu a po období kedy som kojila,mi ostali rôzne vitamíny medzi ktorými je aj Fenugreek 610mg(Puritans Pride)- senovka grécka a čaje benedikt lekársky
    a fenikel na podporu kojenia, chcela by som ich doužívať nakoľko mi veľmi zlepšovali pleť a zdá sa mi, že som mala aj hustejšie vlasy ale mám obavy nakoľko som teraz na hak či nemôžu znížiť účinok. Tabletky so senovkou som užívala 3x1.A tak by som sa chcela spýtať či nemôžu ovplyvniť hladinu hormónov a znížiť účinok hak?a tiež ktoré byliny okrem ľubovníka bodkovaného by mohli znížiť účinky hak?
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    spomínané nemajú vplyv na účinnosť hormonálnej antikoncepcie.