Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • prerušenie antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, potrebovala by som radu pre dcéru. Má 17 rokov a berie druhý blister antikoncepcie Maitalon.Predtým žiadnu inú antikoncepciu nebrala. Po ženskej stránke je zdravá ale má mononukleózu. Medzičasom sa rozišla s partnerom a my by sme chceli vedieť či je teraz výhodnejšie zo zdravotného hľadiska aby prestala po dobratí blisteru brať antikoncepciu (keďže nemá partnera), alebo má pokračovať normálne ďalej ? Čo je pre ňu z hormonálneho aj iného hľadiska lepšie. Veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v prípade, že antikoncepciu dcerka nepotrebuje nech ju neužíva. Po dobratí blistra príde menštruácia a normálne nech ďalej pokračuje bez nej, nespôsobí jej to žiadne ťažkosti, nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • triquilar

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa spytat . Beriem antikoncepciu uz 6 rokov bez prestavky. Posledne 3 roky beriem triquilar nakolko s inych som mavala nevolnosti..... ale posledny pol rok sa mi posunul ciklus uz na den kedy si mam davat nove balenie. Casto ma bolieva hlava,zmeni nalad . Citala som ze najlepsie je si dat aspon 2,3 mesacnu prestavku od nej . Aky mate na to nazor?
    Vopred dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to veľmi individuálne a názory na prerušenie antikoncepcie sa líšia. Osobne si nemyslím, že by prerušenie na 2-3 mesiace malo zmysel (ak tak tak 6 mesiacov snáď), preto ak plánujete len takúto prestávku, môžete si myslím pokračovať v užívaní antikoncepcie ďalej. To, že máte menštruáciu až prakticky v deň užívania nového balenia je následok dlhodobého užívania.