Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vitamin B6

    , Autor: odbornik6

    dobry den,

    chcela by som sa opytat, ci ma vplyv vitamin B6 na antikoncepciu, ci moze znizit jej ucinok?uzivam yasminelle, a citala som, ze je to nizkohormonova antikoncepcia, neznamena to vsak, ze je aj menej ucinna?som studentka takze mozne otehotnenie u mna nie je vobec mozne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vitamín B neznižuje účinok hormonálnej antikoncepcie. Yasminelle obsahuje 3mg etinylestradiolu, to znamená že patri medzi dnes už štandardné antikoncepčné tabletky, jej učínnosť je rovnaká ako iných hormonálnych tabliet.

Podobné otázky

  • Bylinky a antikoncepcia

    , Autor: kika523

    Dobrý deň, rozmýšľam, že by som chcela začať užívať prírodný výživový doplnok, ktorý obsahuje nasledujúce látky: L-tryptofán, oxid horečnatý, prášok z levandule (Lavandula angustifolia, kvety), ovsená múka (Avena sativa, zrno), kukuričný škrob, medovkový extrakt (Melissa officinalis, listy), extrakt z hlohu (Crataegus monogyna, Crataegus laevigata, listy a kvety), extrakt z rozchodnice ružovej (Rhodiola rosea, koreň), protihrudkujúca látka (oxid kremičitý), niacín (vitamín B3), vitamín B2, vitamín B6, materiál kapsuly (hydroxypropylmetylcelulóza). Nie je možnosť, že by tento doplnok oslabil účinky antikoncepcie? Alebo sa mu preventívne vyhnúť a začať užívať napríklad len samotné magnézium? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, výživový doplnok nebude mať vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Nemusíte ich však užívať naraz.

  • Vplyv na hak

    , Autor: miska-4

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či by ste mi vedeli poradiť, či doplnok výživy CALMINA ,môže znižovať učinok hak YAZ. Dolnok výživy Calmina obsahuje : Extrakt z medovky lekárske,, Extrakt z rumančeka pravého,, Extrakt z rozchodnice ružovej, Horčík, Vitamín B6. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, doplnky výživy, akým je aj tento výrobok, by nemali mať vplyv na účinok antikoncepcie.