Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • HAK a jednorazova hnacka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    HAK uzivam uz 6 rokov, ale toto sa mi este nestalo a preto by som sa chcela len uistit, ci som urobila spravne. Na 4. den po 7- dnovej pauze sa mi stalo, ze som si dala tabletku a hned ma aj jednorazovo prehnalo. Mohlo to byt mozno do minuty, co som prehltla tabl. Volala som aj svojej lekarke, ci si mam vziat nahradnu tabletku pre istotu, ak by sa ta jedna nevstrebala, ona mi vsak povedala, ze v tomto pripade si "este ani len zaludok neuvedomil, ze v nom nieco je, nie to este creva". Tak som si nahradnu tabletu nevzala, nasledujuci tyzden som sa chranila aspon prerusovanym stykom, ale aj tak mi to stale vrta v hlave, preto by som sa chcela opytat aj na Vas nazor, ci je to naozaj tak, ze sa nemusim obavat nezelaneho prekvapenia a ci sa mozem uz plne spolahnut na tabletky do konca tohto cyklu (samozrejme za podmienky, ze tabl. beriem pravidelne v tu istu hodinu, plus-minus 20 minut).
    Dakujem Vam za skoru odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    možete sa absolútne spoľahnúť, vaša lekárka mala pravdu. Tabletka ešte len stihla prísť do žalúdku, takže sa vôbec nemusíte obávať.