Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hormonálne alebo nehormonálne teliesko

    , Autor: mimina3

    Dobrý deň pani doktorka.
    Mám 30 rokov a 3 deti. Po treťom pôrode som brala Daylette dnes beriem Mercilon, po ktorom som náladová, depresívna a nemám chuť na sex, čo aj zhoršuje manželský život. Dokonca sa mi nedarí ani schudnúť a to cvičím a mám upravenú stravu. Uvažujem ale o zavedení vnútromaternicového telieska. Môj lekár mi odporúča Mirenu, na jej zavedenie by som mala ísť začiatkom marca. Môj problém spočíva v tom, že nie som si na 100% istá, či chcem hormonálne teliesko, pretože sa obávam ako budem naň reagovať. (zmeny nálady, depresia, nechuť na milovanie,...). Viem, že existuje aj nehormonálne teliesko s obsahom medi kedysi sa nazývalo dana. Viete mi prosím poradiť konkrétny názov takéhoto telieska, ktorý sa bežne používa v praxi, aby som si vedela zohnať nejaké bližšia informácie o ňom. A chcem vás poprosiť o váš názor aké teliesko by bolo vhodnejšie. Vopred veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    bohužial pri teliaskach (podobne ako tabletkách) ide o reklamu a marketing. Osobne si myslím, že by vo vašom prípade bolo naozaj lepšie teliesko bez hormńov. Jendým z nich je napr. aj Gynefix.