Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň, antikonc. užívam už niekolko rokov - a mám problémy s mimomenštruačným krvácaním, pani doktorka mi vystriedala už neurčité množstvo antikoncepcie - teraz beriem Adele, a znova mám po druhom balení krvácanie, sťažovala som sa u pani doktorky na problémy a tá mi odporučila uplne vynechať tabletky - že mi žiadny druh nesedí,(po zdravotnej stránke som v poriadku chodím na pravidelné vyšetrenia)
    chcem sa opýtať či už naozaj nieje iné riešenie (Kvapky - lieky) len nebrať antikoncepciu???? deti ešte nemám- a vnutromaternicové teliesko určite nechcem. Je to dosť nepríjemný problém- pre mňa aj priateľa lebo v mesiaci viacej krvácam ako nekrvácam. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    neviem čo všetko ste vyskúšali ale rozhodne by som skúsila antikoncepciu obsahujúcu 2 mg dienogestu, takáto antikoncepcia je napr Dienorette, alebo Jeanine. Ak ste skúsili a nezabralo tak skúste gynekologické čaje, kvapky Gynex ale účinok zaručiť nemôžem.

Podobné otázky

  • predčasná menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň,
    už rok a pól užívam antikoncepciu jeanine, raz už sa stalo že mi mesiac vynechala menstruacia čo má môj doktor ujistil že je v poriadku, že to pri tejto antikoncepcii je normalne. tento mesiac mi vsak 5 dni pred tým ako mi mala začať menstruacia začalo jemne špinenie, ktoré trvalo 3 dni a potom prestalo. tento utorok/stredu mi mala prísť menstruacia no neprišla.
    mohlo sa stať že mi prišla skôr a bolo to to špinenie alebo sa mám obávať tehotenstva? tabletky som brala pravidelne, načas, nevynechala som ani jednu. bola som tento mesiac mierne chora a brala som kvapky kaloba (na internete som nenašla, že by znižovali účinok antikoncepcie).

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie z vysadenia počas sedemdňovej pauzy nemusí vyskytovať, prípadne môže žena špiniť aj počas s užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie. Ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne a správne, tehotná nebudete. Nevylučujem, že choroba mohla spôsobiť spomínané špinenie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • 7 dnova pauza antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň chcela by som sa spýtať keď beriem prvýkrát antikoncepciu karhleight začala som normálne prvý deň menštruácie a vcera som dobrala aktívne tablety a dnes som použila prvú placebo tabletku som chránená aj počas tejto pauzy? a ak sa krvácanie nedostaví je to vporiadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste chránená aj počas obdobia užívania placebo tabliet. Štandardne sa krvácanie zo spádu hormónov dostaví na 3. až 4. deň užívania placebo tabliet, ale nie je to pravidlo. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia drovelis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý ďeň, používam antikoncepciu drovelis a oddialila som si menštuáciu ( nebrala som biele tabletky) kedy by mala menštruácia prísť . Až o mesiac alebo kedy mám očakávať? Ďakujeml

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste si spojili dva blistre, teda vynechali ste placebo tabletky prvého blistra a pokračovali kontinuálne v užívaní aktívnych tabliet druhého blistra, posunuli ste si tým cyklus o 4 dni a krvácanie zo spádu hormónov počas užívania placebo tabliet by sa malo dostaviť počas užívania placebo tabliet aktuálne užívaného blistra. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den beriem antikoncepciu uz rok a pol. A teraz od posledneho krvacania krore skoncilo vo stvrtok mam kazdy nem mierne hnedkaste spinenie. Nemavala som to prestym bezne. Mam teraz aj stresujuce obdobie a toto ma vylakalo. Moze to suvisiet s tabletami alebo to moze byt iny problem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj pri pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie sa môže špinenie, či slabé krvácanie vyskytovať. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vreya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den takze tym padom bola ovlucia blokovana a teda uz budem nonstop chranena pri spravnom uzivani ??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak za daných okolností, ak sa Vám dostavilo krvácanie zo spádu v správny čas, tabletky ste užívali pravidelne a správne, áno, mali by ste byť plne chránená.