Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ružový výtok

    , Autor: bolci

    dobrý deň prajem, užívam vyše 6 rokov Novynette. tento mesiac som brala antibiotiká Klerimed (aj som sa Vás pýtala či neovplyvnia účinok atk na čo ste mi odpísali že sa nemusím obávať :) )
    včera som si zobrala poslednú tabletku balenia, dnes mi začala 7 dnová pauza. už dva dni ale pozorujem jemný ružový výtok. nie je to celodenná záležitosť, všímam si to keď sa utieram po malej potrebe. čo to môže byť? pred mesiacom som bola na prev.prehliadke a všetko bolo ok. doteraz som takýto výtok nikdy nemala a menštruáciu dostávam vždy na 4.deň pauzy. ďakujem za odpoveď , pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    príčin môže byť viacero, no takto na diaľku vám nepoviem o čo presne ide. Môže ísť o drobnú ranku v pošve, prípadne na krčku alebo to naozaj môže súvisieť s cyklom a nastávajúcou menštruáciou. Aj keď ste to nikdy predtým nemali, cyklus sa môže meniť.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor: Miska420

    Dobrý deň , užívam antikoncepciu Karhla už 4ty rok. Len posledné mesiace som začala mať silnú, bolestivú menštruáciu a gynekologička mi odporúčila, že si nemám robiť medzi blistrami dva mesiace pauzu, aby som nedostala menzes vraj to pomôže od ďalších bolestí. Prvý mesiac to bolo ok (inak mávam aj pms, vždy ma nafúkne a som ako veľryba vodou zaliata a zdutá ako aj kým som neužívala hak, je to tiež normálne? Čítala som , že pri hak zmizne aj pms :D) no ale teraz druhý mesiac mám trochu kŕče akože fakt minimálne a aj mi bolo trochu na vracanie ale nevracala som. Ide mi aj trochu taký ružový výtok. Tabletky beriem pravidelne, nezabúdam na ne. Chránená som aj keď si tú pauzu neurobím? Hlúpa otázka ja viem len istota je istota :).

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, väčšinou sa prejavy PMS počas užívania hormonálnej antikoncepcie nevyskytujú, no nie je to automatické. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Ružový výtok sa vyskytovať môže, najmä ak ste si spojili dva blistre a užívali ich kontinuálne. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ružový výtok

    , Autor: Matikk

    Dobrý deň, píšem otázku v nadväznosti na moju predchádzajúcu, neviem či ju vidíte. Pred 2 týždňami v nedeľu som o 50 min.po užití 3.tbl z blistra mala silnú hnačku, následne o 5 hodin som užila ďalšiu tabletu zo starého blistra, pri ktorom sa bojim či pri tých horúčavách čo boli do 40°C sa nestratil ich účinok.... Minulý týždeň cca od utorka do piatku som pozorovala ružový výtok, v piatok ked som sa utierala tak mierne oranžový ako keď začína menstr.krvacanie.... mohlo by to znamenať uhniezdovanie oplod.vajicka? Vychadzalo by to na cca 8-11.den po tej hnačke a zároveň po pohl.styku s ejakuláciou dnu ...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže ste užili náhradnú tabletku včas a následne pokračovali v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie, účinok bol zachovaný. Špinenie sa počas užívania hormonálnej antikoncepcie vyskytuje pomerne často. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná, takže je zbytočné si rátať "plodné dni". Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menzes

    , Autor: Kika?

    Dobrý deň písala som v vam pred pár dňami že užívam mistru , mám poslednom období veľký stres , schudla som , a krvácanie sa nedostavilo cez pauzu ,
    No teraz som mala.jeden deň ružový výtok a potom zasa nič ,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa môže krvácanie z vysadenia vyskytovať iba vo forme jednodňového špinenia, prípadne sa nemusí dostaviť vôbec. Nie je to nič nezvyčajné. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepčná leverette j.j

    , Autor: Juliajanufka

    Dobre rano chcem sa spýtať minuli mesiac som mala menštruáciu iba jeden deň a 3 dní som mala hnedy vytok a tento mesiac mi ešte neprišla menštruácia 15 som mala dostat a nedostala som 17 sa mi ukázalo ruzovy vytok a 11 dní mi mešká neviem čo mám robiť. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po užití emergentnej hormonálnej antikoncepcie môže byť menštruačný cyklus nepravidelný. Ak ste užili tabletku včas, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok

    , Autor: Paula124

    Dobrý deň, 14ty deň beriem antikoncepciu Sirmya. (Pred 7dňovou pauzou som brala polroka Karhlu.)
    Asi pred 2 dňami som začala mať taký ružový výtok sem tam s krvou. A bolesť v podbrušku. Je možné že je to nová antika že sa mi organizmus prispôsobuje? Alebo to môže byť hladinou hormónov?
    Mám sa chrániť inak alebo toto je bežná vec a neovplyvňuje účinnosť antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to pomerne bežná vec. Prakticky ste si sama odpovedali. Účinnosť hormonálnej antikoncepcie nie je za predpokladu pravidelného užívania znížená. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.