Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,692 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či vadí,, keď som začala brať antikoncepciu až druhý deň cyklu a kedy je vhodne brať antikoncepciu minerva , či na obed či až večer. či je to vlastne jedno ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    užívanie od druhého dňa cyklu nevadi, a čo sa týka času je to len a len na vás. Dôležité je aby to bolo vždy v rovnaký čas každý deň.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, prosím chcem sa informovať ak pri dlhodobom a pravidelnom užívaní antikoncepciu príde k nechranenemu pohlavného styku dva dni po menštruácii je šanca otehotnieť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená a môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy a tehotná nebudete. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • antikoncepcia zapijanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň ak zapijem placebo tabletku s vodou kde mam citrónovú stavu je to vporiadku? nezníži sa účinok? dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, placebo tabletky neobsahujú hormóny, takže aj keby ste neužili placebo tabletku, nič sa nestane. Placebo tabletky môžete zapíjať čímkoľvek.

  • citrón a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň samotná citrónová šťava s vodou neznižuje účinok antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať. Citrón, či citrónová šťava na zníženie účinku hormonálnej antikoncepcie vplyv nemajú, práve naopak, citrón sa už v dávnej minulosti používal ako prírodná antikoncepcia. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Ale na druhej strane, taký grep, či grepová šťava môžu ovplyvniť účinok hormonálnej antikoncepcie v zmysle jeho zníženia.

  • Stolica a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať ak som mala stolicu nebola to hnačka no bola redšia tak 3x a medzi každou bola približne hodina a pól po uziti tabletky ktorú užívam 21:35 a stolica bola až rano okolo 9 je účinok zachovaný? A ak som mala stolicu hneď po uziti 18 min a potom okolo 4 rano tiež bola taká redsia ale nebola vodnata tiež je účinok zachovaný?
    Pitie citrónovej vody ovplyvňuje účinok antikoncepcie?
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa nejednalo o vyslovene opakujúce sa vodnaté hnačkovité stolice, za daných okolností by mal byť účinok hormonálnej antikoncepcie zachovaný. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia drovelis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý ďeň, používam antikoncepciu drovelis a oddialila som si menštuáciu ( nebrala som biele tabletky) kedy by mala menštruácia prísť . Až o mesiac alebo kedy mám očakávať? Ďakujeml

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste si spojili dva blistre, teda vynechali ste placebo tabletky prvého blistra a pokračovali kontinuálne v užívaní aktívnych tabliet druhého blistra, posunuli ste si tým cyklus o 4 dni a krvácanie zo spádu hormónov počas užívania placebo tabliet by sa malo dostaviť počas užívania placebo tabliet aktuálne užívaného blistra. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.