Poradňa fyzioterapeuta

Poradňa fyzioterapeuta
180 otázok

Na vaše otázky odpovedá Mgr. Lucia Madejska.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa fyzioterapeuta
  • Viac problémov

    , Autor: Zuzaname

    Dobrý deň,
    rada by som sa na vás obrátila s nikeoľkými problémami.
    Prvý je viditeľne vystupujúci stavec tesne pod krkom - je možné tento problém odstrániť nejakým cvičením? Je nutné navštíviť fyzio kliniku, alebo sa jedná o štandardný problém?
    Druhým problémom su bolestivé päty. Ak sa postavím po dlhšej dobe, je bolesť veľmi intenzívna, v podstate pomáha ju iba "rozchodiť". V čom môže byť problém?
    Ďakujem.

    Odpovedá: Mgr. Lucia Madejska

    Dobrý deň,

    Máme 7 krčných stavcov, a posledný siedmy stavec prominuje tak, že je hmatateľný. Podľa Vášho popisu neviem posúdiť o ktorom stavci píšete a ako vystupuje, či je to fyziologické alebo nie.
    Čo sa týka bolestivých piet - päty môžu bolieť zospodu chodidla alebo zozadu v mieste kde sa upína Achillova šľacha. Môže ísť o zápal alebo tam môžu byť kalcifikáty (usadeniny vápnika - tzv. výrastky). Odporúčam ísť k lekárovi, absolvovať rontgenové vyšetrenie, aby sa zistilo, či ide alebo nejde o výrastky. Určite návštevu lekára neodkladajte, lebo bolesť sa vie niekedy rapidne zhoršiť, že Vás bude bolieť každý krok. Odporúčam absolvovať rehabilitáciu. Ak by išlo o výrastky najúčinnejšia je terapia rázovou vlnou.
    Prajem pekný deň