Poradňa fyzioterapeuta

Poradňa fyzioterapeuta
180 otázok

Na vaše otázky odpovedá Mgr. Lucia Madejska.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa fyzioterapeuta
  • Mierny hypertonus, ckp, ctp, torticollis

    , Autor: Kubujulka

    Dobrý deň, mám predčasne narodeného syna v 34 týždni. Pediater nás poslal na fyzio kôli torticollis.

    Na vstupnom vyšetrení nám však diagnostikovali toho trošku viac. Bohužiaľ sa pani doktorka k ničomu konkrétnemu nevyjadrila. Preto by som sa chcela informovať ohľadne diagnózy ktorú má syn a na bližšie vysvetlenie, nakoľko ničomu nerozumiem.Q 68 0 CKP s asymetrickou posturou, CTP diast mm textu abd., Asynergia tru sv., Akralne hypertonus, torticollis, plagiocefalia O 67 3.

    Cvičíme vojtu už dva mesiace, syn má už 4 mesiace korigo. Blaboce, smeje sa, usmieva sa, chytá hračky, ruky dáva do úst, začal sa pretáčať do oboch strán, na brušku nie je vôbec rád ale pekne drží hlávku a nacahuje sa za hračkami. Bojím sa veľmi detskej mozgovej obrny. Viem že sa to takto skoro nedá diagnostikovať no možno sú nejaké symptómy podľa ktorých by sa to dalo určiť. Rada by som vás požiadala o vysvetlenie a vás odborný názor.

    Ďakujem pekne.

    Odpovedá: Mgr. Lucia Madejska

    Dobrý deň.

    Bohužiaľ ja sa nevenujem bábätkám a Vojtovej metóde. Sú na to špecializovaní fyzioterapeuti, ktorí majú certifikát na Vojtovu metódu a detskí rehabilitační lekári prípadne neurológovia. Diagnózu by Vám mal vysvetliť lekár, ktorý robil vyšetrenie. Nie som kompetentná Vám tieto diagnózy vysvetliť. Určite však robíte správne keď cvičíte Vojtovu metódu. Držím palce.