Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Podávanie vitamínu D

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa spýtať ohľadom podávania vitamínu D. Mame doma Dvit, vždy najprv nakvapkam mlieko na lyžičku potom kvapnem jednu kvapku. Niekoľko krat sa však stalo že dcéra to vypľula. Ma 4 mesiace, je na umelom mlieku. Napadlo ma že by som jej to naťahala z lyžičky do striekačky a tak podala. Mám doma plastovú striekacku z cevitka. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň prajem! Keď má 4 mesiace, tak budete čoskoro zavádzať aj príkrmy alebo možno už aj zavádzate - tak môžte kľudne kvapnúť to Dčko na lyžičku s príkrmom. V princípe to môžte skúsiť akokoľvek, len, aby to bolo v niečom, čo obsahuje aj tuk. Lebo D-vitamín je rozpustný v tukoch. Tak preto sa má podávať v mlieku. Ale teraz, keď už bude papať rôzne veci, môžte to skúsiť v čomkoľvek. A, či na lyžičke alebo streikačkou, to je úplne jedno. Hlavne, nech to prehltne ;) A taktiež, ak Vám to občas vypľuje, nič hrozné sa nedeje. Keď väčšinu krát to pekne zje, tak tých pár vypľutí nemusíte riešiť. No môžte skúsiť iný preparát - možno jej bude lepšie šmakovať ;)
    S pozdravom doki Katka