Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
460 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Bábätko odmieta denný spánok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka, s našou malinkou, o pár dní 10 mesiacov, sa veľmi trápim s uspávaním. Posledný mesiac odmieta denné spánky...akokoľvek, či kočik, nosič alebo dojčenie, je to boj a som z toho nesmierne vyčerpaná. Malá má 2 spánky, bdelé okno cca 3 a pol hodiny. Musím ale povedať, že je to neskutočne živé dieťa s kopou energie. Kedysi fungoval nosič aj dojčenie, ale posledný mesiac nefunguje vôbec nič, neviem ju uspať.
    Vidím na nej, že je unavená, ale ako keby sa nevedela uložiť. Máme aj predspánkovú hygienu (spievanie) a pustený biely šum, no ona nie a nie sa ukludniť a uložit. Chcela som ju učiť na postieľku, ale popravde neviem si s ňou dať rady ani s inými spôsobmi nieto položiť do postieľky.
    Mohli by ste mi prosím pomôcť, ako ju uspávať?
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Rozumiem, že ste unavená a predpokladám, že ste už kadečo vyskúšali, asi aj viac, ako by som Vám ja vedela odporučiť. V tomto smere naozaj nemám dostatočne hlboké vedomosti. Skúste sa obrátiť na nejakú spánkovú poradkyňu. S pozdravom doki Katka