Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Farba stolice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň , chcela by som sa Vás opýtať či je problém ak dieťa (2,5 ročné) nemá hnedú ale horcicovu farbu stolice. Dieťa prevažne chce papať iba hrianky , jogurty, polievky , zje aj trochu mäsa s ryžou ale nechce žiadnu šunku, salámu a podobne. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Farba stolice súvisí s veľkej väčšiny s jedlom, ktoré dieťa prijíma. Má mať hlavne obilniny rôzneho druhu, rôzne druhy mäsa, zeleninu a ovocie, varené aj tepelne upravené, mliečne výrobky, vajíčka. Salámy nie sú pre deti vhodné - tak vlastne múdro robí, že ich nechce. Taktiež šunka, ako spracovaný mäsový výrobok, obsahujúci veľa soli a dusitany, nie je vhodná pre tak malé deti. Ak mäso tak čerstvo pripravené, ideálne varené, dusené, pečené. Polievky sú ideálne pre deti - opäť Vaše dieťa vie, čo mu treba a, čo je preňho vhodné. Hrianky, ak myslíte chlieb z hriankovača, môže byť, ale nemalo by to byť každý deň. Vyprážané hrianky v oleji určite nie sú vhodné. S pozdravom doki Katka