Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Zabiehanie slin

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Rada by som sa Vás opýtala na syna. Má 3 mesiace a v poslednej dobe pozorujeme ako sa už krasne začína smiať. Len dosť často už keď sa smeje tak mu zbehne a začne lapat strašne po vzduchu. A až tak píska. Rozdycha a je dobre smeje sa aj ďalej. Alebo veľa krát sa mu to stane aj keď len lezka alebo je v kresielko. Koli pôrodu sme mali veľa vyšetrení a boli sme aj na ORL pozerali mi do hrdielka aj noštek. No to len ako kontorlu len vtedy to až tak často nerobil. Len keď hltavo papal mlieko. Ale to sme pripisovali silnému toku. Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Ešte som sa s takým nestretla. Deti väčšinou okolo 5.-6. mesiaca prechádzajú z bráničného dýchania na hrudníkové a vtedy zvyknú výskať, čo je úplne v poriadku. Ale podľa Vášho popisu sa u Vášho synčeka nejedná o toto, ale o niečo iné, možno skôr nejaké neregulované emócie. Tu je to asi hlavne o pozorovaní, a keď vidíte, že sa ide zadúšať, tak mu fúknite do tváre alebo sa snažte, aby bol v mierne zvýšenej polohe, keď sa tak veľmi smeje. Avšak nepredpokladám, že ide o niečo vážne a s veľkou pravdepodobnosťou to prejde. S pozdravom doki Katka