Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Umele mlkeko-grcanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, menili sme mliecko . Prešli sme z NUTRILONU na BEBU lebo nam maličky nitrilon odmietal a ked sa napapal , plakal tak sme boli nuteny zmenit . Vybrali sme bebu a maly je spokojnejši , neplače po jedle , prdí , pravidelne ma stolicu. Takze si myslim ze nam sadol. Ale moja otazka znie , je v poriadku grcanie? Robil nam to aj pri nutrilone aj pri tomto beba comfort . Ale len počas dňa . V noci my negrca .V priebehu dňa niektore jedla mame bez grcnutia ale inak ide mliecko trošku von . Hlavne vtedy ked príde štikutka . Stane sa ze aj 2,3 krat nam vybehne . Je to v poriadku? Grgne sa malokedy . Snažim sa ho davat do zvyslej polohy ale nevydrži tak dlho tak ho pokladam na bok aby mu popripde nezabehlo. Poradite mi ako predchadzat aby nam mliecko neslo von? Bojim sa ze ak by sa pretocil na rovno moze sa zadusit . Preto po jedle som pri nom nalepena keby dačo s stresuje ma to . Ako mu pomoct aby si grgol ?Z priberam problem nemame.Ďakujem. Pekny deň .

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Pozdravujem Vás! Nuž treba zvážiť, či nedávate príliš veľké dávky. Možno by som skúsila na začiatok dať mu na dávku o 10-30ml mlieka menej a možno nebude tak veľa odgrckávať. Štikútka po jedle je s najväčšou pravdepodobnosťou pre preplnený žalúdok, ktorý tlačí na bránicu a to stimuluje bráničný nerv, ktorý robí štikútku. Na odgrgnutie je najlepšia poloha na tigríka - odporúčam zakúpiť si knižku od Evy Kiedroňovej "Rozvíjej se děťátko". Akby aj napriek tomu veľa vrackal, môžte zvážil AR-kovú formulu. Avšak, ak Vám grcká len tesne po jedle a nie aj hodinu, či dve od jedla, je to skôr záležitosť veľkých dávok. S pozdravom doki Katka