Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Nadcha - usko

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka, škôlkár sa sťažoval na bolesť Uška, ako by to prešlo samé, hneď nato soplík – už niekoľko dní, ale zvládame len odsávaním a morská do nošteka.. Ale dnes normálne že slabo počuje, aj sme sa ho pýtali a popísal nám to tak že akoby si rukami prekryl obe uši. Ešte som sa s tým u neho nestretla, preto by som sa rada spýtala či to je bežná vec pri nádche u detí, či/kedy s tým už ísť k pediatrovi. Prípadne čo by som pre ňu ešte mohla urobiť tomto smere. Veľká vďaka za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň prajem! Nuž s veľkou pravdepodobnosťou má v Eustachovej trubici tekutinu, ktorá sa tam dostala z nosa - takže tá jednak nepretlakuje a má oslabený sluch. Treba určite pokračovať v hygiene nosa, môžte skúsiť aj kvapky, ktoré majú dekongestívny účinok - Otrivin/Nasivin/Vibrocil alebo, akby ste mali doma Trifed, môžte skúsuť dať ten 2-3x2,5ml. Ak nemáte, ak to bude trvať dlhšie, že bude zle počuť, tak ideálne sa ukázať ušiarovi (ORL) a ten Vám snáď odporučí, čo s tým. S pozdravom doku Katka