Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • pokračovanie liečby

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň , prosím píšem Vám ohľadom streptococus pyogenes, písala som vám ohľadom môjho syna z dňa 22.12. Opakované pozitívne výtery na streptokoka . Boli sme po sviatkoch na kontrolnom výtere, vyšiel opäť pozitívne, do tejto stredy začal aj výraznejšie kašľať a má husté hlieny, zvýšila sa mu aj teplota na 38,5C, na druhy deň mu bolo trošku lepšie , občas kašľal, nádcha+ výraznejšie červené hrdielko. Na bolesť sa nesťažuje. Dnes 29.12. nám Dr. na základe výteru prepísal Dalacine 150mg x3 podľa hmotnosti 38kg jedno balenie, čo vychádza 5-6 dní. Vzali mu v stredu aj krv a ASLO mu vyšlo zvýšené , crp len 8,6. Prosím Vás , je dostačujúca liečba na 5 dní? Ako postupovať ďalej , okrem toho berie aj isoprinosine 500mg x3 počas ochorenia.
    Ďakujem , S pozdravom M.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Nuž liečba by mala trvať 10 dní. Avšak nerada sa takýmto spôsobom miešam do liečby kolegom... S pozdravom doki Katka