Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Hrcky

    , Autor: Patiik

    čiže je normálne ak su hrcky nepohyblivé tvrdé? Nemôžu to byt rakovina lymfatických uzlín alebo niečoho iného? To by ukazali krvné testy? Lebo neviem preco jej stále nemiznú strašne sa bojim aby sa nato neprišlo neskoro. Odporúčate ešte nejaké iné vyšetrenie?

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Pozdravujem Vás! Malé deti majú bežne zvačšené uzlinky v rôznych drenážnych oblastiach. Ak máte obavy, prosím Vás, riešte to s Vašim obvodným lekárom, ktorý môže Vaše dieťa vyšetriť. V tomto priestore nemám možnosť správne vyhodnotiť to, čo popisujete. Vyšetriť si pacienta je základný pilier posúdenia stavu. Preto Vám neviem povedať viac. Ak by ste sa chceli o tom porozprávať viac, skúste si dohľadať, kde pracujem a tam sa objednať na jednorázové vyšetrenie typu - second opinion alebo si rezervujte vyšetrenie v domácom prostredí cestou www.vasaokidoki.sk - prídem k Vám, vyšetrím Vaše dieťatko a porozprávame sa - veľmi rada. Prajem pekný deň! doki K.

Podobné otázky

  • Hrcka pod klucnou kostou

    , Autor: Nikuskas

    Dobry den pani doktorka,
    ohladom tej hrcky pod klucnou kostou....dcerka ma este vyrazny atopicky ekzem najma na nozickach, ten ma po mne, tak ci to nemoze byt aj z toho aj z tej virozy...dakujem za rady velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Pozdravujem Vás! Akby mala ten ekzém na hrudníku, áno. Akho má skôr na dolných končatinách, skôr nie. S p. doki Katka

  • Vysetrenir

    , Autor: Patiik

    Ako sa zisťuje rakovina u 2 r deti?
    Krv Ok usg nahrubo už asi 3x
    Ťažkosti trvajú rok (tvrdé hrcky nie na lebke ale pod kožou)

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Rada by som odpovedala na Vašu otázku, avšak rakovina je veľmi široký pojem a skôr laický. Nádorové ochorenia sa delia na niekoľko skupín, podľa toho aké tkanivá postihujú a tiež podľa toho, aké majú vlastnosti. Podľa toho sa aj zisťujú. Niektoré druhy rakoviny vieme zachytiť sonograficky, na niektoré je potrebné vyšetrenie MR a niekedy máme podozrenie z nádorového procesu už na základe odberu krvi. Akonáhle má pediater nejaké podozrenie, odosieľa dieťa na vyššie odborné pracovisko alebo aMBULANCIU, KDE SA VYKONAJú ĎALšIE VYšETRENIa. ČI Už Z KRVI ALeBO ZOBRAZOVACIE. tAKžE, AK Vás Váš PEDIATER, zatiaľ neposlal na nejakú odbornú ambulanciu, pravdepodobne nemá podozrenie z nádorového procesu. Taktiež "tvrdé hrčky pod kožou" je veľmi široký pojem. Akby som Vaše dieťa mohla vyšetriť, určite by som Vám vedela povedať vaic. Avšak takto to nie je možné. Ďakujem za porozumenie. S pozdravom doki K.