Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Som v 10tt. Už týždeň ma dosť silno boli rameno. Hlavne keď ležím. Spánok je veľmi nekvalitný. Neurológ, obvodný aj fyziater povedali, ze je to z krčnej chrbtice. Ich rady na úľavu od bolesti sa líšia.Chcem sa spýtať Vás môžem pouzivat konsku hrejivu masť alebo masť Ozonicon?
    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    konská mať obsahuje extrakt z 25 bylín, na to sa naozaj nedá napísať, čo to môže nejako ovplyvniť tehotenstvo, pretože nie je možné zistiť nakoľko sa látky vstrebávajú, ako sa navzájom ovplyvňujú a či prechádzajú k plodu. Nie je tam nikde varovanie pred použitím v gravidite, je možné že masť je plne bezpečná, ale nedá sa to rovno napísať. Rovnako aj ten ozonicon, čo je tiež zmeska trošku alchymistických látok, stabilizovaný ozon v gély je pre mňa nepredstaviteľná vec, k tomu aj ostatné látky. Naozaj sa k takýmto veciam nedá vyjadriť.

Podobné otázky

  • Dlhotrvajúca bolesť hrdla

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    mala by som otázku ohľadom dlhotrvajúcej bolesti hrdla. Raz ma bolí potom to na nejaký čas ustane, ale opäť sa to vráti. Žiadne iné príznaky nemám a v prípade potreby užívam iba voľnopredajné pastilky. Môže mať takáto bolesť nejaký vplyv na tehotenstvo a vývoj plodu ak som práve zistila, že som tehotná (cca 4/5 týždeň)? Ďakujem :)

  • Chrípka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, môže chrípka spôsobiť potrat v 4-5tt ak by prebiehala mierne (bolesť hrdla, mandlí, únava, trocha zatiahnuté dutiny, teplota skôr nie)? Je problémom vírus alebo skôr teplota/horúčka? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zrejme sa u Vás nejednalo o chrípku, tá prebieha väčšinou s vážnymi horúčkami, mohlo ísť o inú respiračnú virozu.
    Chrípka môže spôsobi´t potrat.

  • Som tehotna

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prosím Vás mala by som otázku som v 31 tyždni tehotenstva a už tretí deň má trápi bolesť na pravej strane chrbtice a vystreluje mi to do pravého stehna tým má boli celá pravá noha .Mam sa s tým obrátiť na svojho obvodného lekára? Vďaka za odpoveď

  • Baktérie a bolesť hrdla

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, môže zápal nosohltana alebo bolesť hrdla spôsobená baktériami Neisseria meningitidis, Streptokok, Haemophilus influenzae, Stafylokok, Chlamydia pneumoniae, Corynebacterium diphteriae alebo podobné ublížiť plodu v 4-5tt? Voprad ďakujem za odpoveď.

  • Chodoba a jej vplyv

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, bola som trocha chorá (bolesť hrdla, mandlí, únava, trocha zatiahnuté dutiny, teplota skôr nie). Fungovala som však normálne a krátko potom som zistila, že som tehotná (4-5.tt). Dá sa povedať, či takéto niečo môže poškodiť plod, spôsobiť potrat alebo aká je pravdepodobnosť, že by takýto priebeh spôsobil potrat? Ďakujem