Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Polyoxidonium

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Na 21. deň cyklu mi bola podaná injekcia lieku polyoxidonium ( predpísaná imunológom). O týždeň na to som zistila, že som tehotná.
    Vzhľadom k tomu, že je na lieku napísané, že je v tehotenstve kontraindikovaný ( nebola som však na to upozornená pred začiatkom liečby), chcela by som sa spýtať či aj jeho podanie v tej fáze cyklu môže negatívne ovplyvniť bábo.
    Momentálme som v 7 týždni.
    Ďakujem za odpoveď.

Podobné otázky

  • Obavy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa spýtať na užívanie Prednisonu. Nasadili mi ho v 2O t.t. pre dg. phemphigoid gestationes. Začala som ho užívať v dávke 4O mg, teraz som v 23.t.t. a užívam ho v dávke 2O mg.Je možné ho brať do konca tehotenstva? Spolu s tým mi chce imunolog nasadiť Polyoxidonium a Imunor. Nie som tým nadšená, pretože sa o bábätko veľmi bojím- tvrdí, však, že bábätku sa už nič nemôže stať. Jedna dr. mi však povedala, že z Prednisonu budem mať "malého američana"-takže asi normálnej hmotnosti a veľkosti nebude. ďakujem za odpoveď a želám pekný deň