Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Nočné bolesti

    , Autor: Abc

    Dobrý den. Som v 6+6tt. Včera som bola na sono, všetko je v poriadku, aj keď malinke ešte nie je vidno. Nekrvacam, nešpinim. Ale už sa mi stalo druhý krát v noci, že sa mi snívalo o sexe a zrazu som sa zobudila na brutálne bolesti podbrušku, tam kde je maternica. Ale keď hovorím brutálne tak brutálne. Nedá sa mi vtedy ani postaviť, ani vystriet, proste nič len čakám co to prejde. Prvýkrát to do minutky odznelo a spala som ďalej. Túto noc, teda po hodine spánku som sa na to zobudila, strašne to bolelo, krútila som sa po celej posteli. Totálne som sa spotila, vyzvracala som sa, potom vykakala a bolesti prešli a teraz ani neviem že by sa niečo také udialo. Na noc si vkladám progesteron, ale z toho si myslím ze to nemôžem mať. Nikdy som z neho nemala dáky problem. Môj doktor tvrdí , že bolesti sú normalne, že sa roztahuje maternica, ale až takéto bolesti???
    Mimomaternicove doktor vylúčil

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto bolesti nie sú normálne, je otázka, či sa naozaj jedná o vnútromaternicovú graviditu, ak nebol ešte dokázaný plod v dutine. vhodné je vyšetrenie.