Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • V com mohol byt problem?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, 4. Januara som mala poslednu menstruaciu a otehotnela som. Ked mi 5 dni meskala menstruacia, isla som na krv a hcg som mala 3000. Vsetko pekne islo. V 8tt mi Dr povedal, ze je mensi o tyzden/dva, mali sme uz aj akciu srdca. Vcera som bola podla ms presne v 10. tyzdni a povedal, ze je o 3 tyzdnov mensie, teda zodpoveda 7 tyzdnovemu, a uz nebije ani srdciecko. Co sa mohlo stat? Na zaciatku som aj spinila 4 dni, nedal mi peogesteron. Pri dalsom ruzovom spineni mi uz dal. Je to kvoli tomu? Alebo embryjko bolo nezdrave? Keby som mala problemy s imunitou, tak embryjko vyhodi hned? Ja som citila, ze som slabsia, aj alergiu som dostala na kozmetiku, ktoru roky pouzivam, podla mna imunita pekne prijala.

    Na antifosfolipidove protilatky som bola testovana hned, ako som sa dozvedela, ze som tehotna. Vysli mi negativne, vsetko bolo v poriadku a predsa...

    Som strasne smutna a sklamana…

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    došlo k vnútromaternicovému odumretiu plodu, volá sa to zamlknutý potrat. Je to pomerne časté (asi 15% tehotenstiev), pravdepodobne sa nejednalo o zdravý plod, je to často otázka náhody, či sa stretne zdravá spermia so zdravým vajíčkom. Netreba žiadne vyšetrenia, pretože nič sa skoro nikdy nepotvrdí. Hlavne si nedajte robiť kyretáž a nech Vám podajú tablety na vyčistenie maternice. Potom môžete znova otehotnieť.