Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • lrvacanie v 8 tyždni ale hematom nie je

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, momentálne som 7+6, často špinim a včera rano sa objavilo aj krvácanie čerstvou krvou, nie veľa ale bolo. Bola som aj u svojej dr, ta mi povedala že hematom tam nie je a krvacam vyslovene z krčku. Mam utrogestan a uživam aj kanavit kvapky. Kľudový režim neviem úplne dodržať kedže mám 1.5roka starého syna ale zas nemám pocit že by som sa pri ňom nejak extra namáhala. V noci sa objavilo opäť krvácanie, o čosi silnejšie ale aj samé sa ustalilo. Dr mi povedala že v tak nízkom týždni ma nikto nehospitalizuje a viac pre mňa nemôže urobiť. Prosim Vas čo teda môže byť pričinou toho krvacanie a špinenia keď hematom tam nke? Mám za sebou už jeden potrat. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    kľudový režim nie je potrebný, ak je plod zdravý nepotratí sa, ak je poškodený tak sa potratí, asi 20% plodov sa potratí v I. trimestri, s tým sa nedá nič robiť.