Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesť na ľavej strane podbruška a krížov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň som 13+6 týždeň tehotenstva a stalo sa mi ráno ma vystrašilo to že mi stuhol ako keby chrbát kríže a hneď na to som dostala strašný kŕč v ľavom podbrušku od vtedy ma bolia kríže nie je to až moc veľká bolesť ale cítim že ma bolia. Vystrašilo ma to tak som volala mojej gynekologičke či môžem prísť že lebo neviem čo sa to stalo ona povedala že mám ísť k mojej obvodnej. Moja obvodná mi dala len mastičku na kríže. Lenže ja mam obavy či sa niečo nemohlo stať keďže ma tak zabolelo v tom ľavom podbrušku. Teraz ma to už tak neboli iba občas ma trochu zabolí v podbrušku a kríže ma bolia. Je to normálne v tehotenstve ? Alebo mam ísť na pohotovosť alebo počkať do ďalšej poradni ? Nie je to nič vážne nemusím sa obávať že sa niečo zle stalo ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vyzerá to naozaj ako bolesti z krížovej chrbtice, tie obvykle strielajú aj do podbruška. Ak by to bol rozbehnutý potrat, aj tak sa mu nedá zabráni´t, treba počkať ako sa to vyvinie. Pokiaľ nekrvácate, skôr si myslím, že primárne je problém v chrbte.