Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Piata choroba a vplyv na tehotenstvo

    , Autor: Maminka 1999

    Dobrý deň, pán doktor som v 22 týždni tehotenstva ( 21 plus 4) a náš syn akurát prekonal piatu chorobu, začalo sa to rašom líc a postupne sa vyhádzal na celom telíčku. Ja som aktuálne tiež momentálne prechladená (nádcha a kašeľ).Chcem sa opýtať ako teraz postupovať. Svojmu gynekológovi som to oznámila a on iba pozeral o akej chorobe hovorím. Určite si viete predstaviť, že po prečitaní nejakých článkov o tejto chorobe a jej vplyve na tehotenstvo som vystrašená. Pán doktor stretli ste sa vy niekedy s touto chorobou a ako ste to riešili s pacientkami?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mala by ste mať odobranú krv na protilátky čo najskôr, ak sú pozitívne, tak ste piatu chorobu prekonali ako dieťa a nič nehrozí. Ak budú negatívne, potom by sa mal odber opakovať s odstupom, či náhodou nezačnete mať protilátky pozitívne a potom bude treba sledovať prietoky v mozgu plodu, či dieťa nemá chudokrvnosť.
    Ak ste v dosahu Bratislavy, kľudne môžete využiť aj služby našej kliniky, na infekčné ochorenia sa špecializujeme.