Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Inofolic

    , Autor: pedriiik

    Dobrý deň pán doktor, mohla by som sa Vás spýtať na doplnok Inofolic ? Som teraz po missed abort v 10 tyzdni a chcela by som sa spýtať či je vhodne si ho nasadiť skôr a pripadne o koľko skôr než sa znova pokúsime o dieťa ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vo všeobecnosti sa odporúča čistá kyselina listová už pred otehotnením, v dávke 0,4 mg denne. Inofolic obsahuje 0,2 - 0,6 mg kyseliny listovej (podľa preparátu) a k tomu aj myoinozitol, ktorý však nebol v prevencii potratov jednoznačne preukázaný, odporúča sa predovšetkým u obéznych žien ako prevencia systémového zápalu.
    Ak plánujete teraz graviditu, začnite s užívaním kyseliny listovej už pred otehotnením.

Podobné otázky

  • Inofolic v tehotenstve

    , Autor: 99motylik9

    Dobrý deň, 3 mesiac beriem Inofolic Premium, kvôli PCOS a vysokému AMH. Podarilo sa mi dostať 10.04.2024 (od 16.10.2023) menštruáciu a následne až 11.05.2024 ovuláciu. 22.05.2024 mi vyšiel pozitívny tehotenský test. Viem, že pri PCOS je to také riskantné ešte všetko, ale chcem sa spýtať, či pokračovať v inofolicu Premium alebo sú nejaké vhodnejšie vitamíny v tomto období? ĎAKUJEM moc za Vašu odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na začiatku tehotnosti je najdôležitejším vitamínom kyselina listová, ktorú inofolic obsahuje v dostatočnom množstve, tak nevidím dôvody na zmenu.