Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Svetlo hnedý výtok v 32. týždni

    , Autor: Gréta2604

    Dobrý deň pán doktor. V 31gt. som sa ráno zobudila s pyžamom celým špinavým od hnedej krvi. Následne som bola hospitalizovaná a týždeň som pobudla v nemocnici. Záver: nízko nasadajúca placenta (neprekrýva bránku). Po prepustení som 3 dni strávila doma a objavil sa svetlo hnedý (miestami hlienovitý) výtok po utretí na papieri (nie na vložke). Opäť som hospitalizovaná, viac-menej na pozorovanie, nemám žiadnu liečbu. Plod je v poriadku, placenta sa neodlučuje, infekciu nemám, krčok sa neskracuje. Moja otázka: z čoho potom vzniká ten neustupujúci výtok? Je to normálne? Netreba uháňať na pohotovosť keď sa objaví? Pripadám si už ako hysterka. Je to moje tretie tehotenstvo (2xMA). Po druhom MA Aschermanov syndróm. Neviem, či tá poranená sliznica môže mať niečo s touto diagnózou, ktorá však bola preliečená, zrasty odstránené, cyklus obnovený. Ďakujem za Vašu odbornú radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte nízko nasadajúce lôžko, krvácať môžete z okraja lôžka aj keby neprekrývalo bránku. Placentu by som odporúčal poriadnu ultrazvukom vyšetriť, aby sa vylúčila aj patologická placentácia (vrastená placenta) ak Vám robili kyretáže pre missed abortus, je tu isté riziko aj tejto komplikácie.