Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Krvacanie v 2trimestry

    , Autor: Hliva

    Dobry den, obraciam sa na vas ako na jedneho z naj odbornikov. Som v 14tyz. V pondelok som zacala silno krvacat (islo aj do wc, cela vlozka i gatky)a z prace som sa urgentne dostavila do gynekologa. Tam po kontrole bolo vsetko v poriadku a srdiecko bilo. Ze vraj krv nevidi. Vypisal ma na marodku a dal mi este Progestanelle 200mg a magnezium. Dnes rano o 3:00 som mala po utreti celu sercitku od krvy. Dostavila som.sa na urgent kde znova bolo vsetko v poriadku a nevedia mi povedat co moze byt pricina. Bol skontrolovany aj krcok matrenice ktory bol v poriadku. Pytala som sa na moznu menstruaciu lebo by som teraz mala mat ci nahodou som nedostala, pytala som sa na vytvarajuce cievky ci na placentu alebo ci to nemoze byt zvacsujucou sa maternicou. Nikto mi nevie odpovedat. Bojim sa ci toto nie su varovne signaly a teraz je ten cas este nieco urobit. Inak som v klude nie som ani v strese lebo to mi nepomoze. Dokonca aj moja intuicia mi hovori ze mam byt v klude.
    Dakujem za Vasu odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto zakrvácanie v tehotnosti v druhom trimestri nebýva časté. Príčinou môže byť čiastočné odlučovanie základov placenty a zakrvácanie z otvorených ciev. Prognóza je neistá, závisí či sa odlúčená časť priloží alebo bude krvácanie pokračovať. Žiaľ nevieme nič urobiť, treba počkať, ako sa bude situácia vyvíjať.