Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Nízka aktivita plodu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, p. Doktor,
    Mám 27 rokov a podľa PM som v 20+6 tt. Dnes som bola u špecialistu na UZV vyšetrenie, lebo mi vyšli horšie genetické testy NTD 1:400. Sono dopadlo dobre, bez viditeľných morfo. Malformacii. Bábätko je podľa sona 21+4. Prietoky boli v poriadku aj ozvy plodu. Doktor ma ale trochu znepokojil, lebo mi povedal ze sa plod nejako malo hýbe a že či cítim pohyby.
    Ja pohyby aj napriek tomu, že mam placentu v predu cítim i keď nie nejako často a výrazne. Pred týždňom som bola u svojej gyn. A ta nič nevravela o tom, ze sa menej hýbe.
    Myslíte, že to značí niečo zlé? Za odpoveď ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v tomto týždni sa pohyby plodu ešte nesledujú, takže naozaj sa neviem k tomu vyjadriť, nikdy som sa s tým nestretol, aby niekto sa vyjadroval k pohybom plodu v tomto týždni. Naozaj neviem, čo bolo tým myslené, ak nehýbe nohami, potom je riziko poruchy miechy, ale to by Vám snáď "špecialista" povedal.