Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Otvorena v 32 tyzdni

    , Autor: Drobec03

    Dobrý deň prosím vás som v 32 +3 týždni tehotenstva a zistili ze som otvorená na takmer 3 prsty ,veľmi som sa zľakla, do mam ešte 3 ročne dieťa, o ktoré sa musím starať.. mam bolesti zospodu hlavne pri chodzi a dlhsom stati a dosť silné vytoky už dlhšie cca mesiac. ( teraz už aj z tých vytokov mam obavu, ci to nie je plodová voda...) opravde lepsie sa mi sedi ako kezi s povylozenymi nohami...Doporučene kludovy režim, 3x2 magnézia a gaujacuran.. Co urobiť ešte preto, aby som donosila čo najdlhšie? Ďakujem velmi pekne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    otvorenie krčka nie je smerodajné, dôležitá je jeho dĺžka. Ale zrejme nebude Váš nález taký "horúci", ak Vás neodporučili na hospitalizáciu a nasadili Guajacuran, čo je absolútny nezmysel, nikdy sa pri hroziacom predčasnom pôrode nikde na svete nepoužíval, iba u nás si to niekto vymyslel.
    Je dôležitý aj fakt, či ste prvú tehotnosť donosila do termínu, ak áno, tak riziko predčasného pôrodu máte nízke.