Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Predčasne odtekanie plodovej vody alebo únik moču v 16 tt?

    , Autor: MataMata

    Dobry den, pan profesor, dnes som presne 16 + 6 tt a uz par dni mavam vlhkejsie nohavicky. Zdalo sa mi ze mam nejake vacsie vytoky, ktore som bezne mavala aj pred tehotenstvom. Ale dnes od rana ako som si sadla do auta a isla do prace, tak som citili ako keby zo mna vytecie tekutina. Teda vôbec neviem urcit ci je to z mechuraz, alebo z posvy. Proste mam vlhkejsie nohavicky ako po ine dni. Je to bezfarebne, bez zapachu a nic ma neboli nic ma nepicha. Ako aj teraz sedim v robote, tak sem tam to zo mna vytecie. Nechcem zbytocne robit paniku, ale je mozne ze by to bola plodova voda? A ak ano, bola by nejak sfarbena, alebo by zapachala alebo by tam bol nejaky iny sprievodny priznak? Nie je to nejak vela, maximalne na intímku. Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bez vyšetrenia sa predčasný odtok plodovej vody nedá vylúčiť, mala by ste navštíviť Vášho lekára, ktorý ultrazvukovým vyšetrením zhodnotí množstvo plodovej vody v dutine maternice. Avšak skôre predpokladám, že sa jedná o výtok.