Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dvojicky?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem, aktualne som v 6tt+6. Minul tyzden na sone bolo jasne vidiet jednu dutinku, gestacny vacok s malou gulockou na kraji, s plodom. Dnes o tyzden neskor plodu uz jasne bilo srdiecko, no co sa pani doktorke nepozdavalo, tak bolo to, ze gestacny vacok sa za ten tyzden rozdelil akoby na dve rovnake polovice predelene tenuckou liniou. V lavej casti nebolo vidiet nic, v pravej casti bol vidiet plod aj s bijucim srdieckom. Pani doktorka povedala, ze sa o dva tyzdne uvidi. No ja som cela napata, ci ide o dvojickove tehotenstvo? Mohlo sa stat, ze to skutocne budu dvojicky, len to druhe na lavej strane zatial nebolo ani raz vidiet, no kdesi tam je? Nemali by sa dvojicky rovnako vyvijat spolocne? Dakujem krasne za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nie takýto vývoj je nepravdepodobný, aby začal po 6. týždňoch vývoj nového plodu. Pretože som nález nevidel, neviem si predstaviť, čo sa u Vás deje, preto treba počkať, ako sa situácia vyvinie o 14 dní, skôr si myslím, že tá druhá dutinka je zakrvácanie pod plodové vajce.