Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pichanie v podbrušku 29tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem. Pán doktor momentálne som v 29tt a od včera pociťujem výrazné pichanie dole v podbrušku (niekedy to smeruje aj k pupku),ktoré ma obmedzuje pri veškerom pohybe. Každý jeden krok je pre mňa nesmierne bolestivý. Bolesti ustúpia iba keď si ľahnem. Užívam 1-2x denne Magnezium citrate. Podobná situácia bola cca 2 týždne dozadu, bolesti po 2-3 dňoch zmizli ale teraz je pichanie v podrušku výraznejšie. Pohyby bábätka cítim pravidelne, avšak na poslednej poradni 22.6 som mala placentu uloženu nižsie 1,5cm od bránka. Chcem sa teda informovať, či môže byť toto dovôd tak silného pichania v podbrušku a či treba vyhľadať lekarsku pomoc skôr, poradňu mam o týždeň. Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vyzerá to na bolesti v spone - symfýze, vpredu sa spájajú obe kosti lonové chrupavkou a vplyvom tehotenských hormónov môže dôjsť k rozvolneniu tejto chrupavky, pri chôdzi sa potom trocha trú tie kosti o seba, čo pacientky popisujú ako pichavé intenzívne bolesti. Napríklad pri vstávaní z postele sa to často zhoršuje. Pomôcť môže tehotenský pás, ktorý spevní panvový kruh.