Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Prosím o pomoc

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, chcela by som sa opýtať či ste sa niekedy stretli s tým, že cez vaginálne sono nebolo vidno dieťatko v 12tt, je to možné? Tehotenský test som mala pozitívny ale cez sono nič nebolo vidno. Menštruáciu mám trosku slabšiu ako obvykle. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    buď ste otehotnela neskôr a nie ste 12 týždňov tehotná, alebo je tehotenstvo mimo maternicové a je potrebné stanovenie hladiny hormónu HCG v krvi.

Podobné otázky

  • Glucosum 50 g - priprava PROSIM SURNE O RADU

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim o pomoc nakolko som dostala na predpis glucosum 50 g v lekarni z ktoreho si mam pripravit roztok pre tolerancnz test na cukrovku. Tento predpis mi dal moj gynekolog s tym, ze v den testu mam nalacno tento roztok vypit a o hodinu mam prist na odber krvi. V lekarni mi vsak nedali ziadny pribalovy letak a dokonca mi ani nevedeli povedat ako sa takyto roztok pripravuje, teda v akom mnozstve vody ho mam rozrobit. Preto prosim surne o radu, aby som ten roztok pripravila spravne a neurobila tak viac skody ako uzitku. Za skoru odpoved vopred dakujem

  • kojenie a praskliny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    prosim o pomoc,od 20.5. mam praskliny na prsiach a nikto mi nevie pomoct.kojim približne každe 3hodiny,je to moje 3 dieta.14.6.sa mi trošku zacelili a nebolelo kojenie asi tyžden,ale teraz som znova v stave,že pred kojenim sa strašne potim,lebo viem aka bolest bude nasledovat.po kojeni si odstriekam mlieko a necham vyschnut na bradavke a potom som vyskušala tieto masti,calcium pantothenicum,bepanthen,bioclin-balzam,compresess,motherlove-balzam na bradavky,gencianova violet.nič nepomaha .jeden tyžden mam viac prasknutu pravy a druhy lavy a po kojeni mam pocit,že mam tisic ihiel zapichnutych v prsniku.rozmyšlam o tom,že prestanem kojit,lebo mam pocit,že to neskonči maly ma 6 tyždnov.všetky maste mi poradili sestry ,lekari a lekarničky s tym,že do troch dni sa to zahoji.prosim pomožte.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    skúste ten klobúčik, aby boli bradavky chránené, ak to nepomože, zrejme bude potreba kojenie ukončiť, ešte je možnosť, že máte nesprávnu techniku kojenia, vhodná je konzultácia laktačnej poradkyne.