Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Začiatok tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, som na začiatku tehotenstva. Menštruácia mi mešká 4 dni a vyšiel mi pozitívny tehotenský test (prvý deň poslednej menštruácie je 2.3.). Mám sem-tam taký slabučký výtok (na nohavičkách vyzerá byť bielej farby) a tak raz - dvakrát za deň chvíľku cítim svrbenie. Môže to byť nebezpečné? Je potrebné navštíviť gynekológa? Môžem v takomto skorom štádiu použiť vaginálne probiotiká Gynella, prípadne iný liek? Ďakujem Vám za odpoveď.

Podobné otázky

  • plucna chlamydia - zaciatok tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem,
    bola mi zistena plucna chlamydia - casto sa mi opakuje suchy, dusivy kasel, tak mi lekarka dala z krvi vysetrit chlamydie, navrhla mi liecbu Klacid 500 uzivat tri tyzdne, prave som douzivala prve balenie a zistila som, ze som tehotna (pozitivny tehotensky test na32. den cyklu) Dusivy kasel mam stale. Akuy dalsi postup by ste odporucali? Dakujem pekne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    osobne si myslím, že chlamýdiový zápaľ plúc nemáte, potrebný je na diagnózu snímok hrudníka, som presvedčený, že Vám dali lieky aj bez neho.
    V tehotnosti sa klacid nesmie užívať, ale sú iné, bezpečné antibiotiká, ak máte zápal pľúc, potom je potreba to liečiť, inak nie.

  • zaciatok tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer pan doktor.
    Chcem sa Vas spytat otazku, na ktoru si sama neviem odpovedat.
    Som tehotna, podla digitalneho tehotenskeho testu v 4-5 tyzdni. P.m. 22.1.2010. Avsak uz asi 7-8 dni mam bolesti v podbrusku, akoby menstruacne, niekedy pomerne silne. Neviem ci je to hroziaci potrat,alebo sa op.vajicko uhniezduje,alebo to moze byt nieco ine. K lekarovi som mala v plane ist az okolo 10 tyzdna, no zacinam sa obavat, ci sa nemoze jednat o mimomaternicove tehotenstvo ( aj ked viem, ze pravdepodobnost je velmi mala), alebo nieco ine- prechladnutie ,zapal... Nie som z tych, ktore k lekarovi bezia hned, preto by som rada poznala Vas nazor. Mam pockat do 10-teho tyzdna, ci sa plod udrzi,alebo potrati ( co by ma samozrejme velmi mrzelo), alebo radcej navstivit lekara, koli tym bolestiam? Bolesti su v podbrusku, po stranach v prvych dnoch ocakavanej menstruacie a teraz uz len v strede. Typicke menstruacne bolesti, sem tam silne, ktore trvaju vlastne cely den.

    Dakujem Vam vopred za Vasu odpoved a prajem prijemny vecer. Martina.

  • zaciatok tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, pan doktor. prosim vas o informaciu, ci mohlo tehotenstvu v ranom stadiu (pribl. do 26 dni od oplodnenia) uskodit uzivanie lieku dorsiflex a magne (uzivala som kvoli trpnutiu ruk 1 tbl vecer asi po dobu jedneho tyzdna), rovnako som pouzivala krem herpesin na niekolkonasobne herpesy (pocas troch tyzdnov asi 4 na perach i mimo nich na tvari).
    do akeho stadia tehotenstva nehrozi plodu nebezpecenstvo z pozitia alkoholu? dakujem za odpovede.

  • začiatok tehotenstva a výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, som úplne na začiatku tehotenstva, ktoré bolo dnes potvrdené výsledkami z krvi. Vzhľadom na to, že mám časté gyn. problémy - výtoky ( všetky vyšetrenia sú vždy negatívne ), mám obavy, ako zvládnem tento začiatok. Tak raz do mesiaca ( max. 2x ) som používala Gynoflor, vždy mi pomohol. Alebo občas výplach Rosalgin. Ak má náhodou pochytí výtok ( je vždy bezfarebný, občas trochu žltej farby, ale nezapácha, občas trochu cítim svrbenie - vždy to po použití Gynofl. prejde ), čo môžem použiť počas prvého trimestra? Ďakujem za odpoveď.