Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Napoje bez cukru

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor.
    Som druhykrat tehotna aktualne v 9tt. Mavam celodenne vyrazne nevolnosti (aj ked nastastie nezvraciam) ale trosku mi pomahaju tie zazvorove lizatka a obycajna pepsi. Co je ale divne, z cistej vody sa mi obracia zaludok, tak to riesim troskou citrona alebo sumienkou. Nedavno som ale narazila na napoje bolero, su bez cukru, iba so steviou a sukralozou myslim. Su prijemne kysle, pila som ich obcas pred tehotenstvom. Vyrobca pise, ze su vhodne aj pre tehotne zeny. Co si myslite Vy, mozem ich pit? Samozrejme v rozumnej miere. Dakujem :-)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    umelé sladidlá sú teraz pomerne zaujímavá medicínska téma. Neobsahujú síce kalórie, ale aj tak ovplyvňujú hladinu inzulínu. Čo je však zaujímavé, naše črevné baktérie si s nimi nevedia poradiť a môžu tak ovplyvniť naše črevné zdravie. Preto by som odporučil to nepreháňať. Avšak nie je dokázané, že by v tehotnosti špeciálne škodili.