Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,189 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • hormon hcg

    , Autor: bunda

    dobry den pan doktor, chcela by som sa Vas spytat na Vas nazor. Vzhľadom na to ze mi meskala menstruacia cca. 3dni, tak som si urobila tri tehotenske testy (prve dva boli s odstupom jedneho dna a treti az po troch dalscich dnoch - vcera). Vsetky vysli pozitivne. Kedze som bola nedockava hned som zasla k doktorke (vcera). Dnes som si bola pre vysledky krvi. Hormon hcg mal hodnotu 725,21 (tak to bolo napisane v karte). Doktorka sa vyjadrila ze je to take ze: "ani ano, ani nie". Mam prist na dalsi odber v pondelok. Nechcem robit ziadne poplachove situacie, ale ked tak citam viacero clankov, v ktorych sa pise, že z krvi sa da tehotenstvo zistit skor a mne meska mestruacia 8-9 dni plus ak k tomu priratam samotne obdobie oplodnenia, tak neviem.. viem ze mudrejsi budeme az po dalsom odbere, ale aj tak by som rada vedela Vas nazor. dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    samozrejme je to celé nezmysel a kravina a stojí to zdravotníctvo peinaze.
    Ak máte pozitívny tehotenský test tak na 100% ste tehotná a je nutné počkať, ako to dopadne. 40-65% takýchto včasných gravidít sa aj tak potratí, lebo sú tie plody nezdravé, preto je úplne zbytočné robiť nejaké opatrenia.
    Stačí ultrazvuk 14 dní po vynechaní menštruácie.